Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Pizza cu dovleac, originală și gustoasă. Nu ai mai mâncat niciodată așa ceva

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pizza cu dovleac, originală și gustoasă. Nu ai mai mâncat niciodată așa ceva. Sursa - pixabay.com
Pizza cu dovleac, originală și gustoasă. Nu ai mai mâncat niciodată așa ceva. Sursa - pixabay.com

Toamna și-a intrat în drepturi și pe tarabele piețelor au apărut legumele și fructele de sezon. 

Dovleceii, napii, merele, perele și strugurii au devenit protagoniștii rețetelor delicioase. Astăzi vrem să vorbim despre un fel de mâncare, perfect în fiecare anotimp, care conține totuși ingrediente tipice de toamnă. Vă vom explica cum să faceți o variantă a originală de pizza. Această pizza cu dovleac este preparatul perfect de toamnă și va încânta mesenii cu gusturi neobișnuite.

Dovleceii vor fi proaspeți până la primăvară. Ce pași trebuie să urmezi pentru depozitarea corectă

Un ingredient versatil care poate fi folosit în cele mai variate moduri este dovleacul. Dar, din păcate, nu a fost exploatat suficient în bucătărie.

Dovleacul este bogat în arome și gust. Nu este bun doar în supe, ci poate fi folosit în sute de preparate delicioase. De fapt, poate fi folosit la prepararea primelor feluri, a felurilor secunde, dar și ca ingredient în pizza și deserturi.

Bomboane răcoritoare, făcute în casă, din două ingrediente

Datorită consistenței sale, dovleacul poate fi savurat întreg sau în diferite preparate. Astăzi vrem să explicăm cum să-l folosiți la pizza.

După ce ați fiert dovleacul la aburi sau l-ați copt în cuptor, amestecați-l cu un praf de sare, un strop de ulei și câteva condimente preferate. În acest moment, puteți întinde pasta de dovleac peste aluatul de pizza.

Pentru a face pizza și mai delicioasă, adăugați felii de mozzarella și inele de ceapă și mai gătiți douăzeci de minute. Dacă vreți să completați rețeta puteți adăuga și niște felii de cartofi copți.  Un strop de ulei și puțin rozmarin completează această rețetă, care este perfectă.

Medalioane delicioase din vinete. Rețeta rapidă și sănătoasă

 

O alternativă este să pregătiți un aluat și apoi să-l ungeți cu un sos de dovleac, cimbru și ricotta proaspătă. Când blatul este copt, îl puteți unge cu acest sos cremos. Pentru a adăuga savoare, puteți adăuga felii de șuncă, la sfârșitul gătitului. Folosirea dovleacului în loc de sos de roșii este o modalitate de a experimenta noi arome. 

 

 

 

BONUS. Desert senzațional din piept de pui. Rețeta misterioasă, care i-a înnebunit pe toți

 

Iată rețeta unui desert spectaculos, cu un ingredient pe care niciunul dintre noi nu s-ar fi gândit să-l folosească.

Când vorbim despre mâncăruri din bucătăria altor culturi, de multe ori rămânem uimiți de rețetele folosite. În realitate, aceste rețete aparțin altor culturi, de aceea trebuie acceptate ca atare, fără nicio judecată.

Vă propunem rețeta unui desert, în care veți folosi un ingredient la care nu v-ați așteptat. Vorbim despre pieptul de pui. 

Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare 

Tavuk göğsü este o budincă turcească de lapte făcută cu piept de pui mărunțit. Acest desert a fost unul dintre cele mai consumate în rândul sultanilor. Aspectul său este moale, asemănător cu cel al budincii și se servește cu un decor generos de scorțișoară.

 

Dacă doriți tavuk göğsü, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

5 pahare de lapte;

3 linguri de făină de orez,

3 linguri de amidon de porumb,

6 linguri de zahăr granulat,

1lingură de unt.

 

Ce trebuie să faceți

 

Puține ingrediente simple și printre acestea se numără și pieptul de pui. Acesta este ingredientul principal care îți taie respirația, iar rezultatul final este al unui desert, atât ca aspect cât și ca aromă.

Tăiați pieptul de pui în bucăți subțiri și fierbeți-l în suficientă apă. Carnea fiartă se toacă mărunt, apoi se umezește cu apă și se stoarce. Adăugați laptele rece și puiul într-o cratiță mare și fierbeți-le timp de 10 minute.

Făina de orez și amidonul de porumb se pun într-un castron separat și se înmoaie cu laptele clocotit. Apoi adăugați amestecul de amidon în oala cu lapte și pui și amestecați cu un tel. Adăugați zahărul în oală și continuați să amestecați. Când pieptul de pui devine ca o pastă, se adaugă untul. 

Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii 

Împărțiți rezultatul în pahare mici, stropiți desertul cu scorțișoară și lăsați-l să se odihnească la frigider. Desertul obținut seamănă cu o budincă. Cine are curajul să-l guste? Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel