Urmărește emisiunea live
Pizza cu blat de mămăligă, rețeta. Gust neașteptat de bun!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă vrei să încerci un preparat nou, inedit, rețeta de pizza cu blat de mămăligă este alegerea perfectă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 100 grame făină de mălai
- 1 ardei roşu
- 1 ardei galben
- 1 dovlecel mic zuchinni
- 1 ceapă mică roşie
- 3 roşii mari
- 150 grame brânză mozzarella
- 100 grame caşcaval
- 800 ml de apă
- 1si ½ linguriţă de sare
- 100 grame ciuperci proaspete
- 2 linguri frunză de busuioc verde
- 100 grame măsline negre
- ulei de măsline

Vezi și: Pâine cu banane. Rețeta delicioasă de weekend

Cum se prepară

Într-un bol se pune făina de mălai cu apă şi o linguriță de sare. Se pune în cuptorul cu microunde la temperatura maximă 5 minute. Se amestecă bine cu telul mămăliga şi se mai dă încă 3 minute la cuptorul cu microunde la temperatura maximă, potrivit gustos.ro.

Caşcavalul se rade pe răzătoarea mică şi se amestecă bine cu mămăliga fierbinte. Se unge o formă de tartă cu diametrul de 26 cm cu ulei de măsline şi se toarnă mămăliga fierbinte în ea. Se nivelează cu ajutorul unei palete şi se lasă la răcit 15 minute.

Ceapa se taie mărunt; ardeiul se taie julien; dovlecelul de taie rondele. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se taie mărunt. Se încinge puţin de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă şi se călesc întâi dovleceii până iau o culoare aurie. Se scot pe hârtie absorbantă de bucătărie.În acelaşi ulei se călesc apoi ardeii cca 5 minute. Se scot pe hârtie absorbantă de bucătărie.

Se călesc apoi ceapa şi ciupercile feliate până iau o culoare aurie. Se scot pe hârtie absorbantă de bucătărie. La sfârşit se adăugă în tigaie roşiile tăiate mărunt şi frunza de busuioc. După ce au fiert cca 5 minute, se pun pe blatul de mămăligă.

Peste pasta de roşii cu busuioc se presară dovlecelul, ardeii, ceapa, ciupercile şi măslinele negre. Se dă la cuptor la 200 de grade 10 minute. Se scoate şi se presară cu brânză mozzarella rasă pe razătoarea mare şi se mai da la cuptor 5 minute sau până brânza s-a topit. Se serveşte caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel