Data publicării:
Pixurile şi capsulele de cafea NU se pot recicla. Ministerul Mediului, explicaţii
Ministerul Mediului vine cu informaţii despre produsele care se pot/nu se pot recicla.
Capsulele de cafea NU se pot recicla.
Majoritatea capsulelor de cafea nu se pot colecta separat și trimite spre reciclare. Aceste capsule sunt, în general, făcute dintr-un amestec de plastic și aluminiu, ceea ce face ca procesul de reciclare să fie anevoios. Unele capsule sunt fabricate din plastic compostabil, ceea ce înseamnă că se vor descompune fie printr-un proces de compostare industrială, fie într-un compost acasă.
Cel mai bine este să verifici dacă producătorul de la care le achiziționezi are implementată o schemă de colectare pentru reciclare - aceasta poate diferi de la un producător la altul.
În cazul în care nu poți să le reciclezi, poți încerca să le refolosești în proiecte creative - cum ar fi ghirlande ornamentale pentru Crăciun, informează Ministerul Mediului.
Pixurile NU se pot recicla
Pixurile și markerele sunt dificil de reciclat, deoarece sunt mici și sunt produse din diferite metale, materiale plastice și substanțe chimice. Poate părea o cantitate mică de deșeuri, dar ținând cont de numărul mare de pixuri pe care îl folosim într-o viață, se ajunge la o cantitate considerabilă.Pixurile nu se pot trimite spre reciclare în coșurile normale pentru plastic, deoarece conțin bucăți de metal, precum și resturi de cerneală.Ca și opțiune, puteți folosi stiloul sau pixul reîncărcabil sau clasicele creioane din lemn. Creioanele, față de pixuri, în special cele confecționate din lemn netratat, se pot recicla cu ușurință, arată specialiştii de la Ministerul Mediului.
Odorizantul de toaletă se poate recicla
Odorizantele de toaletă vin în diverse forme și din diferite materiale.În general, cele mai multe dintre ele sunt făcute din polipropilena, un tip de plastic ce poate fi ușor reciclat. După folosire, acestea se aruncă în containerul galben pentru plastic. Ca și alternativă la aceste odorizante, puteți apela la cele solubile, care nu vin ambalate în plastic și care se pun direct în vasul de apă de toaletă. Această acțiune face parte din campania ,,Marathon-ul Reciclării" susținută de Marathon EPR Group cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor- România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News