Piure delicios de cartofi. Trucurile care transformă un preparat banal într-o capodoperă culinară
La prima vedere, pare că este simplu să prepari un piure delicios de cartofi.
Cu toate acestea, în realitate, nu este deloc așa. Dar sunt mici secrete care vă vor permite să gătiți un piure delicios.
În primul rând, trebuie să știți că nu orice soi de cartofi este potrivit pentru piure. Unele soiuri ale acestei legume nu se fierb. Prin urmare, acordați atenție soiurilor cu amidon.
Nu gătiți piureul în apă. Dacă folosiți apă, piureul va avea un gust banal și fad. Pentru a face cartofii incredibil de gustoși și fragezi, ar trebui să adăugați lapte încălzit sau chiar smântână cu conținut scăzut de grăsimi.
Ingrediente secrete. Unele gospodine adaugă puțin unt, datorită căruia gustul piureului rămâne proaspăt. La 500 grame de cartofi fierți de tubercul fiert, ar trebui să luați cel puțin 100 grame de unt.
Nutella de casă cu nuci: sănătoasă, simplă și rapidă. De azi nu o vei mai cumpăra
Dacă vrei să dai preparatului o aromă apetisantă, ar trebui să adaugi usturoi prăjit în piure. De asemenea, pentru o textură aerisită, multe gospodine adaugă un ou crud în piure.
BONUS. Pastă gustoasă din verdețuri pentru iarnă: este plină de vitamine, aromată și sănătoasă
Din verdețuri, bogate în vitamine, poți să pregătești o pastă delicioasă. O opțiune excelentă pentru păstrarea verdețurilor pentru iarnă este să pregătești o pastă de vitamine, care poate fi servit cu preparate din carne, adăugat la salate sau la produsele de patiserie.
Pentru a pregăti pasta veți avea nevoie de:
100 grame ceapă verde,
100 grame de usturoi verde tânăr,
50 grame de mărar,
50 grame pătrunjel,
1 linguriță boia,
1 linguriță de sare,
1 linguriță de miere,
1 lingură suc de lămâie,
3 linguri de ulei vegetal.
Prepararea
Verdeața spălată se usucă cu un prosop de hârtie, apoi se toacă. Bucățile tocate de verdeață se pun într-un blender. Adăugați, pe rând, boiaua de ardei, sarea, mierea, sucul de lămâie și uleiul vegetal. Ca rezultat, veți obține un sos universal parfumat și apetisant.
Acum nu vă mai rămâne decât să așezați pasta în borcane. Pentru a păstra pasta mai mult timp, turnați deasupra ulei vegetal. Pasta verde trebuie păstrată la frigider. Dacă doriți, o parte din pastă poate fi congelată. Poftă bună!
BONUS. Cea mai rapidă și gustoasă cină: paste cu carne de pui și sos de roșii, gata în 15 minute
Vă propunem să pregătiți o cină incredibil de gustoasă: paste cu carne de pui și sos de roșii.
Dacă nu dispuneți de timp, dar vrei să aveți o cină gustoasă și sănătoasă, iată o rețetă simplă de paste cu carne de pui în sos de roșii. Durează doar 15 minute pentru a le pregăti.
Ingrediente:
file de pui - 300 grame,
pasta de tomate - 2 linguri,
ciuperci - 250 de grame,
smântână - 50 de grame,
verdeață după gust,
cașcaval tare - 30 de grame,
paste - 100 de grame,
sare și piper după gust.
Prepararea rețetei
Tăiați fileul de pui în felii groase și prăjiți-le până sunt gata. Adăugați peste carne și ciupercile tocate.
Între timp, pregătiți sosul. Amestecați pasta de roșii cu smântâna, adăugați sare și piper și verdeață după gust. Când puiul și ciupercile sunt gata, combinați-le cu sosul și continuați să le sotați.
Adăugați puțină apă în tigaia cu carnea de pui, ciuperci și sos și continuați să gătiți, sub capac, încă 3 minute.
Puneți paste la fiert într-o oală cu apă fierbinte. Când pastele sunt fierte, scoteți-le din apă și adăugați-le în tigaia cu carnea de pui și ciuperci. Amestecați totul bine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News