Piure de dovleac, o rețetă pe cât de hrănitoare, pe atât de ușor de făcut
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Ați încercat vreodată să pregătiți piure de dovleac?

Este un preparat foarte versatil, sănătos. Poate fi folosit și drept umplutură în plăcinte.

Aveți nevoie de un dovleac (cca 1-1.5 kg) și un praf sare.

Mod de preparare

Taie dovleacul pe jumătate și curăță-l bine de semințe. Pune ambele jumătăți cu partea rotunjită în sus, pe o tavă tapetată cu foaie de copt.

Pune tava la cuptor pentru aproximativ 60-70 minute la 200 grade. Lasă dovleacul să se răcească puțin și procesează-l fie în robotul de bucătărie, fie folosind ustensilă pentru piure, adăugând un praf de sare. Scurge-l de apă folosind tifon sau o cârpă curată, mai ales dacă plănuiești să îl folosești pentru a umple o plăcintă. În caz contrar, va fi excesiv de apos, notează retetepractice.ro. Odată ce ai obținut piureul de dovleac, îl poți folosi în locul celui de cartofi, potrivindu-l de sare, adăugându-i puțin unt topit și lapte.

Mai puteți folosi piureul de dovleac la prepararea plăcintelor și a prăjiturilor cu dovleac, adăugând zahăr și scorțișoară, precum și restul ingredientelor necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel