România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 02 oct, 18:07
Piure de dovleac, o rețetă pe cât de hrănitoare, pe atât de ușor de făcut
Foto Pexels
Ați încercat vreodată să pregătiți piure de dovleac?

Este un preparat foarte versatil, sănătos. Poate fi folosit și drept umplutură în plăcinte.

Aveți nevoie de un dovleac (cca 1-1.5 kg) și un praf sare.

Mod de preparare

 

Taie dovleacul pe jumătate și curăță-l bine de semințe. Pune ambele jumătăți cu partea rotunjită în sus, pe o tavă tapetată cu foaie de copt.

Pune tava la cuptor pentru aproximativ 60-70 minute la 200 grade. Lasă dovleacul să se răcească puțin și procesează-l fie în robotul de bucătărie, fie folosind ustensilă pentru piure, adăugând un praf de sare. Scurge-l de apă folosind tifon sau o cârpă curată, mai ales dacă plănuiești să îl folosești pentru a umple o plăcintă. În caz contrar, va fi excesiv de apos, notează retetepractice.ro. Odată ce ai obținut piureul de dovleac, îl poți folosi în locul celui de cartofi, potrivindu-l de sare, adăugându-i puțin unt topit și lapte.

Mai puteți folosi piureul de dovleac la prepararea plăcintelor și a prăjiturilor cu dovleac, adăugând zahăr și scorțișoară, precum și restul ingredientelor necesare.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro