Pisicile, mai stresate de telemuncă decât stăpânii, în cele 18 luni de pandemie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pisicile, mai stresate de telemuncă decât stăpânii, în cele 18 luni de pandemie
Pisicile, mai stresate de telemuncă decât stăpânii, în cele 18 luni de pandemie
Pisicile sunt cele mai stresate animale în 18 luni de pandemie, din cauza stăpânilor, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.

Pisicile suferă de stres și anxietate, deoarece proprietarii lor lucrează de acasă, avertizează experții. Potrivit unui studiu britanic, felinele sunt cele mai stresate animale în 18 luni de pandemie, din cauza prezenței acasă a stăpânilor, scrie The Times. Unele feline ar suferi chiar și afecțiuni psihice din cauza acestui lucru.

Potrivit Cats Protection, o organizaţie caritabilă dedicată salvării şi reintegrării pisicilor, multe animale deau companie se luptau să facă față conviețuirii cu proprietarii lor în timpul zilei. Pisicile au fost în special afectate de schimbarea obiceiurilor stăpânilor. În schimb, proprietarii de pisici au fost mai puțin stresați atunci când au muncit de acasă și au dormit alături de animalele lor de companie. 

"S-ar părea că unele pisici ar fi putut fi mai stresate în casa lor în timpul pandemiei Modificările aduse rutinei unei pisici au întotdeauna potenţialul de a provoca stres, deoarece sunt creaturi cu multe tabieturi. În plus, odată cu transferul biroului acasă, locurile sigure sau liniştite în care o pisică s-ar fi putut cuibări acasă, ar fi putut fi regândite.”, spune Cats Protection, o organizaţie caritabilă dedicată salvării şi reintegrării pisicilor, precum şi educării oamenilor în scopul bunăstării felinelor.", a spus o purtătoare de cuvânt a  Asociație Cats Protection.

Specialiștii îi îndeamnă pe proprietarii de pisici să le amenajeze culcușul într-un loc liniștit, unde felinele să poată să se relaxeze. Tot într-un loc ferit și liniștit ar trebui puse și litiera, apa și mâncarea, scrie RFI.

VEZI ȘI: VIDEO - Un leopard și o pisică au ajuns față în față. Cel mai mic a câștigat confruntarea

Pisica perfectă pentru fiecare zodie

Berbec (21 martie-19 aprilie)

Pisica Siameză: Având în vedere cât de energici și entuziaști pot fi nativii Berbec, nu este surprinzător faptul că aceștia se potrivesc adesea bine cu pisicile siameze. Sunt comunicative și se știe sunt pe placul oamenilor. Aceste pisici pot fi la fel de entuziasmate de tine ca și tu de ele.

Taur (20 aprilie-20 mai)

Pisica Ragdoll: nativii Taur sunt cunoscuți pentru trăsăturile lor puternice de personalitate - în special încăpățânarea. Este un lucru bun că pisicile ragdoll nu sunt doar frumoase, ci și destul de agreabile din punct de vedere al temperamentului. La urma urmei, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să intri într-o luptă (literalmente) cu pisica ta! Continuarea articolului, cu celelalte zodii, o găsești AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel