Pisica Lil Bub, o senzație a internetului, a murit
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Lil Bub, una dintre cele mai celebre pisici din lume, a murit.

Lil Bub, una dintre cele mai celebre pisici din lume, care avea milioane de admiratori pe rețelele de socializare online, a murit la vârsta de opt ani, au anunțat proprietarii acesteia, potrivit tmz.com.

O senzație a internetului, Lil Bub a „lansat” de-a lungul vieții un album, o carte, un spectacol de teatru și un talk show.

Mike și Stacy Bridavsky, proprietarii lui Lil Bub, care locuiesc în Bloomington, statul american Indiana, au anunțat că felina a murit duminică, „prematur, în somn".

Lil Bub avea polidactilie și suferea de nanism, dar și de o boală a oaselor numită osteopetroză. Pisica avea întotdeauna limba scoasă, deoarece maxilarul ei inferior era foarte mic și nu avea dinți. 

Datorită felinei, a fost lansat în SUA primul fond național pentru animale cu nevoi speciale, aceasta ajutând la colectarea a peste 700.000 de dolari pentru organizațiile din domeniu.

Mai mulți cercetători au inițiat o campanie pe site-ul experiment.com pentru secvențierea genomului lui Lil Bub, pentru a înțelege înfățișarea sa unică, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel