Piscinele s-au REDESCHIS de azi. Pe ce se bazează epidemiologii
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Piscinele în aer liber au fost redeschise în Germania de astăzi, epidemiologii explicând că sunt siguri că noul coronavirus va fi ucis de nivelurile de clor din apă.

Piscinele în aer liber au fost redeschise în Germania de astăzi, epidemiologii explicând că sunt siguri că noul coronavirus va fi ucis de nivelurile de clor din apă, conform The Guardian.

Autoritățile din regiunea Westfalia au permis celor 340 de locații de acest gen din zonă să redeschidă, cu condiția de a respecta noile reguli igienice care includ rezervări exclusiv online și o limită zilnică de vizitatori.

În Berlin, piscinele vor putea fi folosite din 25 mai, în timp ce alte landuri germane vor întârzia măsura până în iunie.

Coronavirusul este cu siguranță ucis de clorul din apă

„Toate descoperirile existente indică faptul că virusul este cu siguranță ucis de clor", a transmis Societatea germană pentru înot, într-un comunicat. „Astfel, nu este un risc mai mare de infecție în piscinele de înot, față de alte locuri publice".

„În piscinele interioare și exterioare, virusul va fi ucis de clor", a explicat virusologul Jurgen Rissland. Astfel, riscul din locațiile care conțin piscine nu se află în apă, ci în facilitățile alăturate.

Berlinul plănuiește să urmeze sfaturile virusologilor și să deschidă piscinele exterioare fără ca oamenii să poată folosi dușurile și vestiarele, sfătuind persoanele să vină deja echipați în costum de baie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel