Urmărește emisiunea live
Piscina, plăcerea care te poate îmbolnăvi
Data publicării:
Autor: Cristea Madalina
WhatsApp
strand
strand

Este vară, cald şi nu mulţi dintre noi îşi permit să se răcorească la mare, aşa că aleg o variantă ceva mai la îndemână şi mai aproape de casă: ştrandurile şi piscinele, însă acestea pot lăsa nişte amintiri mai neplăcute.

[caption id="attachment_205843" align="alignleft" width="310"] Sursă foto: www.ecomagazin.ro[/caption]

Dr. Simona Georgescu, şeful secţiei de dermato-venerologie, din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" atrage atenţia asupra unor chestiuni delicate, la care ar trebui să avem grijă atunci când alegem astfel de mijloace de agrement.

Clorul din piscină spre exemplu, poate accentua acneea sau eczemele, de aceea este recomandat ca după ieşirea din piscină sau bazin, să se facă un duş cu apă potabilă.

Cei care intră în piscine, trebuie  să verifice dacă acestea sunt curate şi dezinfectate. Dacă nu sunt, pot produce infecţii stafilococice sau streptococice.

Dr. Vasile Benea de la Spitalul Clinic de Dermato-Venerologie Scarlat Longhin, aminteşte că: "Este bine ca oamenii înainte de a se expune la soare să îşi ia câteva măsuri minime de protecţie, să utilizeze creme de protecţie cu factor mare, să nu se expună în perioada 11.00 - 16.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel