Pippidi: ”Kovesi a făcut o mare greșeală”. Legătura cu Dragnea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
 Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi
Alina Mungiu-Pippidi a spus, la B1 TV, care a fost greșeala pe care a făcut-o Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA.

Alina Mungiu Pippidi a dezvăluit care este, din punctul ei de vedere, greșeala comisă de șefa DNA. "Nu fac niciun secret: Laura Codruța Kovesi a făcut o mare, mare greșeală că l-a inculpat pe Ponta pentru spălare de bani în prostia aia de caz – era clar că va fi achitat și a fost achitat -, că l-a inculpat pe Tăriceanu că nu s-a autoinculpat în nu știu ce chestiune. Nicăieri în Europa nu inculpi șeful Senatului pentru asemenea chestie, te gândești de trei ori", a spus, la B1 TV, Pippidi.

"Hai să fim serioși!"

"Inclusiv chestia asta cu Dragnea, știu că lumea îl detestă pe Dragnea că e propaganda asta contra lui, (...) pentru o faptă petrecută acum zece ani, încadrată la instigare în abuz în serviciu, să ceri zece ani contra lui Dragnea. Hai să fim serioși! Nu te-ai deranjat contra unui primar de comună, nu te deranjezi contra lui așa decât pentru că este șeful celeilalte tabere, iar asta efectiv se cheamă utilizare politică a corupției", a afirmat Alina Mungiu Pippidi.

Cea mai așteptată decizie

Toată lumea așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să anunțe ce decizie a luat în ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, în condiţiile în care au trecut zece zile de la publicarea motivării de către CCR. Pe 30 mai, Curtea Constituţională a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.  

Vezi și: Iohannis, suspendare. Pippidi, scenarii fulminante: Sinucidere pentru PSD


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel