Piperea, veste proastă pentru românii care au primit amenzi în starea de urgență
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Avocatul Gheorghe Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea
Avocatul Gheorghe Piperea are o veste proastă pentru românii care au primit amenzi în starea de urgență.

”Ca să se știe: toți cei care ați fost sancționați cu amendă în timpul stării de urgență și nu ați făcut plângeri contravenționale în instanță veți fi executați silit de fisc la finalul lunii septembrie. O să vă mire/șocheze/umple de nervi dar: deși acele amenzi au fost declarate neconstituționale, guvernul nepereche Șică Orban nu a emis niciun act normativ care să le anuleze (sau nu am văzut eu așa ceva) și nici nu a făcut vreun demers pentru a restitui cei 80 de mil de euro încasați de la populație până la declararea neconstituționalității.


Reamintesc că amenzile acelea, impuse prin ordonanțe militare, ajungeau și la 20 de mii de lei.


Ca să aveți un motiv suplimentar de oftică: nu mai sunteți în termen să faceți plângere. Mai puteți face doar contestație la executare, dar aceasta nu suspendă executarea. Pentru a obține suspendarea, vă trebuie o cerere separată în justiție, precum și plata anticipată a unei cauțiuni.

Purtați masca. Păstrați distanța. Stați în casă. Dacă nu sunteți interlopi cunoscuți, nu aveți un șef de poliție (sau o întreagă pletoră de d-ăștia care știu cu negocierea și medierea) care să vă protejeze de sancțiuni”, a scris avocatul Gheorghe Piperea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel