Data actualizării:
Data publicării:

Piperea, AVERTISMENT pentru românii care vor să-și amâne ratele. MARE ATENȚIE!

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
România, țara modificărilor fiscale - în 7 ani de zile, Codul Fiscal a fost schimbat de 554 de ori
România, țara modificărilor fiscale - în 7 ani de zile, Codul Fiscal a fost schimbat de 554 de ori

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat procesul de amânare al ratelor din cauza COVID-19 și le-a dat românilor un sfat important. 

"În primul rând, reglementarea este în favoarea băncilor. Bănuiesc că știți ce înseamnă dobândă la dobândă, adică în perioada aceasta de nouă luni de zile, curge dobânda chiar dacă nu plătești ratele, iar asta înseamnă că din moment ce poți să plătești pentru că ai în sfârșit mijloacele financiare, nu va trebui să plătești doar dobânda de atunci în colo, ci și dobânda care s-a capitalizat între timp", a declarat Gheorghe Piperea, în direct la B1 TV. 

Încercând să explice mai ușor pentru cei care nu înțeleg, Tudor Barbu a subliniat ideea: "Deci dacă am credit, îmi amână plata creditului nouă luni, dobânda curge lunar, dar se mai adaugă o dobândă pentru că banca m-a ajutat aceste nouă luni să nu plătesc", fiind ulterior aprobat de avocatul Gheorghe Piperea.

Amănuntul important care nu s-a discutat în spațiul public

"Un amănunt care nu s-a prea discutat în spațiul public este următorul: trebuie să faci proba în fața băncii că ești afectat de această pandemie. Nu vă grăbiți, pentru că lucrurile nu sunt atât de simple. Banca poate să te refuze dacă nu dovedești că ești afectat în mod direct de pandemie și, cel mai important, banca te va refuza dacă ai deja o situație de neplată, o situație dificilă, o situație de supraîndatorare astăzi, indiferent ce se și întâmplă ulterior. Adică dacă omul este bolnav de hepatită, îi mai dai un picior ca să cadă în groapă, pentru că-i refuzi acest ajutor atunci când el are cel mai mare nevoie de acest ajutor", a completat el. 

Atenție pentru cei cu credite în euro sau la dobânzile variabile

"Aveți extrem de mare atenție la actele adiționale pe care le semnați, pentru că în astfel de situații, în aceste acte se introduc tot felul de lucruri care îngreunează la maxim situația acestor oameni. Vă dau două exemple extrem de importante la care trebuie să vă uitați. Să fiți foarte atenți la cursul de schimb, dacă aveți contract în euro sau în dolari sau franci elvețieni, pentru că astăzi cursul valutar este de 4,83 de lei, însă, din nefericire, sunt șanse foarte mari ca până la sfârșitul lui 2020, euro să fie 6 lei! De asemenea, dacă creditul este în lei, aici trebuie să fiți atenți la ce dobânzi variabile acceptă, pentru că dacă acum ROBOR și IRCC sunt cam 2,5%, sunt șanse foarte mari ca până în decembrie să ajungă la 6% sau chiar 7%. Nu e vorba de panicare, e vorba de avertizare! Fiți atenți ce semnați!", a mai spus Gheorghe Piperea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel