Pintea: Nu am ştiut că se inaugurează Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă de la Suceava; nu am fost invitată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PSD Iaşi, că nu a fost invitată la inaugurarea ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf Ioan cel Nou de la Suceava şi nici nu a ştiut despre acest eveniment la care a participat preşedintele Klaus Iohannis, scrie Agerpres. 

"Nu, nu ştiu că se inaugurează. Probabil că au omis să mă treacă pe listă", a răspuns ministrul Sănătăţii Sorina Pintea atunci când unul dintre jurnaliştii ieşeni a întrebat-o dacă a fost invitată la inaugurarea Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf Ioan cel Nou de la Suceava.

Ea a spus că a fost la Suceava şi a văzut spitalul şi dotările care s-au făcut.

"Este un spital foarte frumos, bine pus la punct, care a beneficiat de investiţii foarte mari. Consiliul Judeţean a sprijinit mult, Guvernul a sprijinit mult, şi desigur, poţi să faci multe lucruri atunci când ai foarte mulţi bani. Am înţeles că acolo s-au investit aproximativ 50 de milioane de euro. Mă gândesc la Baia Mare, care n-a beneficiat de multe finanţări, dar tot e un spital frumos şi bine dotat şi are toţi medicii de care are nevoie. Da, este un spital foarte bun. (...) Nu mi-au trimis invitaţie. Probabil au considerat că ministrul Sănătăţii nu a contribuit", a spus Sorina Pintea.

Întrebată în ceea ce priveşte intenţia liberalilor de a-l numi pe managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu, în funcţia de ministru al Sănătăţii, precum şi care ar fi calităţile acestuia pentru preluarea funcţiei, Sorina Pintea a spus că rămâne de văzut dacă Vasile Râmbu va fi sau nu un bun ministru, menţionând că "a fi un bun manager nu înseamnă a fi un bun ministru".

"Încă nu pot să vă spun dacă este un bun ministru al Sănătăţii. Eu ştiu că este un manager bun. Îl cunosc încă dinainte de a prelua portofoliul Sănătăţii. Noi am avut discuţii, sunt manageri din ţară cu care am vorbit de dinainte de a fi ministru. Vom vedea dacă va fi un bun ministru sau nu. A fi un bun manager nu înseamnă a fi un bun ministru. Eu nu ştiu dacă am fost un ministru foarte bun, asta veţi spune dumneavoastră", a răspuns jurnaliştilor ministrul Sorina Pintea.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că Ambulatoriul integrat de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava reprezintă "o realizare foarte frumoasă" şi a susţinut că în domeniul sănătăţii PSD a oferit doar "fantasmagorii".

"Am toată aprecierea pentru această iniţiativă locală care demonstrează cum o administraţie responsabilă orientată către cetăţean a reuşit să găsească resursele necesare pentru a finaliza o unitate sanitară modernă în care pacientul să fie tratat în condiţii pe care eu le-aş numi normale. Cu atât mai importantă este această realizare cu cât vine într-un context în care guvernarea PSD ne-a oferit constat doar fantasmagorii. În realitate, nu avem nici spitale regionale, nici examen de rezidenţiat reformat, iar eşecul guvernării PSD în ceea ce priveşte măsurile asumate în programul de guvernare pe sănătate este evident. (...) Este o realizare foarte frumoasă şi sunt convins că veţi avea foarte mulţi pacienţi aici! După ce vor vedea şi vor auzi oamenii ce realizări aveţi aici, în Suceava, fiţi convinşi că veţi avea musafiri din multe alte părţi. Vă doresc să-i trataţi foarte bine, să aveţi numai pacienţi mulţumiţi!", a declarat Iohannis la inaugurarea Ambulatoriul integrat de specialitate al Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava.

El a subliniat că Ambulatoriul din Suceava este un model de bune practici în sistemul de sănătate.

"Îmi doresc să avem astfel de exemple peste tot în ţară", a spus Iohannis, care a subliniat că extinderea şi modernizarea ambulatoriului de la Suceava s-au făcut cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi cu fonduri europene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel