Data actualizării:
Data publicării:

Pilotul personal al lui Prigojin, suspectat că a ajutat la nimicirea avionului șefului Wagner. Bomba, urcată la bord. Unde ar fi fost ascunsă

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pilotul personal al lui Prigojin, suspectat că ajutat la nimicirea avionului șefului Wagner. Bomba, urcată la bord. Unde ar fi fost ascunsă / Foto: Pexels
Pilotul personal al lui Prigojin, suspectat că ajutat la nimicirea avionului șefului Wagner. Bomba, urcată la bord. Unde ar fi fost ascunsă / Foto: Pexels
Pilotul personal al lui Evghenii Prigojin ar fi suspectat că a aruncat avionul în aer, potrivit presei ruse.

Canalul de Telegram "VChK-OGPU" relatează faptul că pilotul personal al lui Evghenii Prigojin ar fi fost suspectat că a aruncat în aer avionul șefului Wagner. Potrivit canalului, vorbim despre fostul fondator al MNT Aero, Artem Stepanov. Comitetul de Investigații al Federației Ruse și alte departamente oficiale nu au comentat încă aceste informații, scrie News.ru.

Autorii publicației notează că oamenii legii nu-l pot găsi pe Stepanov, care a avut acces la avionul prăbușit pe 23 august. Se presupune că el se află în prezent în Kamchatka. Fratele suspectului susține că acesta se află într-un loc unde nu are acces la căile de comunicare, potrivit VChK-OGPU.

Unde ar fi fost ascunsă bomba

Ancheta ar avea în vedere versiunea conform căreia un dispozitiv exploziv a fost instalat în aeronava fondatorului PMC Wagner, Evghenii Prigojin, în compartimentul trenului de aterizare. Acest lucru este raportat de canalul de Telegram "Shot", citând o sursă, scrie Meduza.

Potrivit datelor preliminare, în apropierea trenului de aterizare a avut loc o explozie în timpul zborului. Din cauza exploziei, aripa avionului a fost smulsă, lovind stabilizatorul. Din această cauză, avionul de afaceri a început să urce brusc, după care a început să piardă controlul.

Sursa canalului susține că versiunea unei explozii la bordul avionului este acum "testată". Totodată, unele publicații scriu că Artem Stepanov, pilotul lui Prigojin, ar fi acționat la comanda lui Vladimir Putin. Precizăm că nu există nicio confirmare oficială a informațiilor publicate de Shot și VChK-OGPU.

Cum ar fost pusă bomba în avionul lui Prigojin

 

Totodată, și fostul șef al departamentului Rusia al Serviciului secret de informații britanic spune că nu are nicio îndoială că o persoană apropiată lui Prigojin a fost implicată în moartea șefului Wagner. Astfel, fostul ofițer de informații britanic, Christopher Steele, afirmă că dispozitivul exploziv ar fi putut fi plasat într-o cutie cu vinuri scumpe, scrie Sky News. Autorii publicației citate menționează  faptul că informațiile conform cărora pasagerii avionului au primit o cutie cu vin scump, care ulterior a explodat, nu a fost încă verificată.

"Desigur, aceasta este opera unui agent din interior. Se presupune că aceasta este o bombă într-o cutie de vin", a spus Steele.

De cealaltă parte, unul dintre principalii reprezentanți ai propagandei ruse, Vladimir Solovyov, l-a acuzat  pe ministrul ucrainean al Justiției, Denis Malyuska, de uciderea lui Prigojin. Solovyov susține că asasinatele politice importante sunt benefice pentru Ucraina, iar ceea ce s-a întâmplat cu proprietarul PMC Wagner nu este primul caz. De asemenea, a fost raportat că însoțitorul de bord, care a murit împreună cu Prigojin, știa despre reparația neobișnuită a aeronavei, efectuată în ajunul accidentului, scrie Focus.ua.

Reamintim că Avionul Embraer Legacy al lui Evgeny Prigojin, care zbura de la Moscova la Sankt Petersburg, s-a prăbușit în regiunea Tver, miercuri, 23 august. Potrivit Agenției Federale de Transport Aerian a Rusiei, Prigojin se află pe lista pasagerilor avionului prăbușit. În plus, pe listă se menționează numele lui Dmitry Utkin, unul dintre comandanții PMC Wagner. Una dintre versiunile accidentului aviatic vorbește despre plasarea unei bombe la bord, alte versiuni spun că aeronava a fost lovită de o rachetă de la sol.

După cum s-a raportat anterior, cadavrele celor uciși în prăbușirea avionului au fost duse la morga din regiunea Tver. Specialiștii vor efectua expertiza medico-legală pentru identificarea cadavrelor morților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel