Pilotul Cezar Osiceanu vă explică, pas cu pas, cum să faceți acestă rețetă delicioasă. În rândurile de mai jos, găsiți tot ce aveți nevoie pentru o mâncare delicioasă!
Ingrediente tagliatelle grecești-venețiene a la Cezar Osiceanu:
- tagliatelle fierte în apă fără sare și ulei
- o porție bună de file de somon tăiat bucățele potrivite
- ciuperci tocate potrivit
- 3-4 roșii cherry tăiate rotocoale
- un ardei bulgăresc, nu prea iute, tăiat rotocoale
- 2-3 cepe verzi tăiate potrivit
- câte o legătura de pătrunjel și de mărar proaspăt tocate
- un pahar de vin alb traminer de Târnave de preferat
- câteva capere
- mirodenii după gust (curry, boia, piper, busuioc și cimbrișor)
- 3-4 linguri de tzatziki proaspăt făcut.
Mod de preparare:
Călim în tigaia de teflon întâi ciupercile, punem peste ceapă, roșiile, ardeiul și somonul, iar la final, pentru a stabili o trainică prietenie între marii mincinoși europeni, grecii și italienii, punem tzatziki-ul peste amestecând încet.
Aruncăm și caperele peste deodată cu paharul de vin și amestecăm continuu la foc mediu ca să se facă și un sos potrivit de gros. Presăram deasupra un pic de curry parfumat, boia dulce și piper pentru culoare gust și miros și completăm cu verdeața tocată.
Scoatem tagliatellele și le punem în tigaie împreună cu conținutul ei gata pregatit și le ținem pe foc mediu amestecându-le pentru omogenizare. Pregătim pentru servire în funcție de foamea noastră sau de restricțiile legate de siluetă și presaram mult parmezan ras deasupra, plus restul de verdeață tocată.
Un pahar de vin traminer de Târnave rece sec sau sampanizat prin metoda turnării de cât mai sus a apei minerale vor completa superbele arome și culori din farfurie. Poftă bună!
VEZI ȘI:
Ce spuneți de o tochitură de vară a la Cezar Osiceanu? Tochitură de vară a la Cezar Osiceanu. Îți lasă gura apă și e simplu de făcut!
Ingrediente pentru tochitura de vară de Cezar Osiceanu:
- 2 cartofi albi fierți cuburi potrivit de mari
- 3-4 ciuperci mari și frumoase
- 3-4 roșii cherry tăiate felii
- o bucată de friptură din antricot de porc făcută la cuptor
- 3-4 linguri de tzatziki proaspăt făcut
- 2 ouă
- paratha și pătrunjel, plus mirodeniile de rigoare
Călim ușor pălăriile ciupercilor împreună cu cuburile de cartofi fierți. Amestecăm, cu friptura de porc la cuptor, carnea, însă o tăiem usor pe lung și turnăm un pic de vin alb parfumat si demisec peste, cât să se creeze un pic de sos împreună cu curry, piper și busuiocul presărat deasupra. Luăm feliuțele grațioase de roșii și le punem pe marginea farfuriei, iar in mijloc, conținutul tigăii noastre pregătit mai sus.
Adăugăm deasupra tzatziki-ul. Așezăm deasupra tuturor cele două ouă cu gălbenușul și moale, preparate la tigaie. Adăugăm ceva verdeață și tochitura noastră e gata! Cu sau fără mămăligă la o adică!”, a explicat pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui