Data publicării:

Piloții Ryanair intră în grevă două zile. MAE, avertisment de călătorie 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un avion al companiei Ryanair cu destinaţia Bucureşti, nevoit să facă o escală neprevăzută, din cauza unui pasager turbulent / Foto: Pixabay
Un avion al companiei Ryanair cu destinaţia Bucureşti, nevoit să facă o escală neprevăzută, din cauza unui pasager turbulent / Foto: Pixabay
Piloții Ryanair din Belgia intră într-o grevă de două zile, astfel că există mari șanse ca zborurile către această țară să fie amânate sau anulate. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească cu avionul spre şi dinspre Belgia că, în următoarele două zile, va avea loc o grevă a piloţilor filialei locale a companiei Ryanair.

Astfel, cetăţenilor români li se recomandă să urmărească pagina web a aeroportului Charles Leroy sau a companiei Ryanair, pentru a se asigura că zborul lor nu a fost anulat. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară Ambasadei României la Bruxelles. Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie şi aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ce pot face românii din Belgia, afectați de grevă?

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Regatul Belgiei: + 32(0)2 346 9814.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://bruxelles.mae.ro/node/180, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel