Piloții de la easyJet și controlorii de trafic americani dorm în post
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
easyjet
easyjet

Piloţii britanici se plâng de oboseală cruntă. Aceştia admit adesea că adorm în timpul zborurilor. Ei adorm la manşa avioanelor britanice, arată un raport, citat de Daily Mail. Nici peste ocean situația nu este mai bună. Autorităţile din cadrul Administraţiei Aviaţiei Civile (FAA) au anunţat miercuri că au dovedit, pentru a doua oară în două săptămâni, că un controlor de trafic aerian a adormit în post, a anunţat cotidianul local din Knoxville (Tennessee, zona central-estică).

Aproape jumătate din piloţii easyJet intervievaţi au declarat că suferă de oboseală cronică, iar o cincime au raportat că abilităţile lor sunt compromise dacă zboară mai mult de o dată pe săptămână. Alarmant, doi piloţi al aceluiaşi avion au recunoscut că au adormit în acelaşi timp, riscând un accident. Unul din piloţi a declarat: “Am ajuns la punctul la care nu-mi mai puteam ţine ochii deschişi. Mi-am spus că voi fi în regulă dacă îmi voi închide ochii pentru câteva secunde. M-am trezit cinci sau zece minute mai târziu. În acest timp, avionul a zburat singur”.

Controlorul american care a adormit în post era însărcinat să supravegheze traficul pe radar, în aeroportul din Knoxville, la 19 februarie. Potrivit unui purtător de cuvânt al Administraţiei Aviaţiei Civile, citat pe site-ul cotidianului Knoxville News Sentinel, ancheta a arătat că acesta a dormit "în mod deliberat" timp de cinci ore, în timpul său de muncă. Incidentul nu a avut consecinţe, pentru că un controlor, care se găsea într-un alt loc, a preluat sarcinile colegului său, care nu răspundea. Vinovatul este în curs de concediere, a anunţat Administraţia Aviaţiei Civile.

La 23 martie, un controlor de trafic aerian care asigura singur serviciul de noapte, pe Aeroportul Ronald Reagan din Washington, a adormit timp de 20 de minute, obligând două avioane să aterizeze fără instrucţiuni din partea Turnului de Control, urmând procedurile de urgenţă, prevăzute pentru acest caz. Secretarul Transporturilor, Ray LaHood, a ordonat, atunci, Administraţiei Aviaţiei Civile, verificări ale personalului însărcinat cu realizarea controlului traficului aerian în toate aeroporturile din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel