Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Pilaf parfumat cu gutui și carne de vită: are un gust subtil și o aromă deosebită

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pilaf parfumat cu gutui și carne de vită - are un gust subtil și o aromă deosebită. Sursa - pixabay.com
Pilaf parfumat cu gutui și carne de vită - are un gust subtil și o aromă deosebită. Sursa - pixabay.com

Gutuile adăugate în pilaf îi vor oferi un gust delicios și o aromă deosebită. Nu ai mai mâncat vreodată ceva mai bun.

Gutuile sunt fructele vedetă ale toamnei. Bogate în nutrienți, aceste fructe conțin vitamine esențiale pentru buna funcționare a organismului și minerale importante pentru sănătate. 

Știți că puteți adăuga felii de gutui în pilaf? Iată rețeta.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

orez - 0,5 kg,

carne de porc sau vită - 200 grame, 

gutui - 1 bucată,

morcov - 1 bucată,

ceapă - 1 bucată,

ulei - 150 ml.

sare și piper după gust,

apă fierbinte.

 

Modul de preparare

 

Se spala gutuia, se scoate miezul, se taie în mai multe bucăți, care se pun într-un ceaun. Feliile de gutuie se fierb 10 minute.

Carnea se taie bucățele mici. Ceapa și morcovul se curăță și se toacă. În ceaunul cu gutui se adaugă orezul spălat.

 

Supă cremă de conopidă, cu mango cu turmeric. Uimește-ți familia cu o mâncare deosebită

Între timp, într-o tigaie se prăjesc ceapa, carnea, și morcovii. Ingredientele prăjite se adaugă și ele în ceaunul cu orez. 

Se toarnă apă fierbinte pentru a acoperi toate ingredientele. Adăugați sare și piper. De asemenea, puteți folosi și condimentele preferate. Pilaful se fierbe la foc mic până când este gata. Poftă bună!

 

Beneficiile gutuilor 

 

Gutuile au un conținut caloric redus. O sută de grame de gutuie conține 57 de calorii. Mai mult decât atât, coaja de gutuie conține cantități mari de fibre, ceea ce înseamnă că facilitează digestia și menține senzația de sațietate.

Gutuia reprezintă o sursă bogată în zinc, sulf, sodiu şi fibre dietetice, dar şi în fitonutrienți. Ajută la refacerea pielii după expunerea la razele ultraviolete. Este un aliat ideal în curele de slăbire. Ajută la reglarea nivelului de colesterol, dar şi la digestie. Are proprietăţi analgezice, emoliente, diuretice şi antiinflamatorii. Previne reacţiile alergice şi scade tensiunea. Stimulează şi sistemul cardio vascular.

De asemenea, acţionează şi ca un puternic antioxidant. Infuzia de frunze de gutuie este combate stările de nervozitate, agitaţie, insomnie, având şi efecte sedative alături de cele antidepresive, scrie adevărul.ro. Sucul de gutui şi gutuile crude sunt eficiente în tratarea bolilor de ficat şi pancreas. Gutuile au efecte benefice şi în răceli sau gripe, iar ceaiul este un remediu natural pentru tusea convulsivă sau pentru expectorat. Gutuile ajuta şi la tratarea infecţiilor respiratorii.

 

 

BONUS. Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare

 

Vrei să prepari o plăcintă gustoasă cu mere de casă în doar câteva minute? Ei bine, iată rețeta perfectă pentru tine!

Rețeta acestei plăcinte cu mere este atât de simpla încât nu trebuie să cântărești ingredientele pe care le vei folosi. De fapt, pentru a pregăti acest desert, trebuie doar să folosești pahare de 200 de grame.

Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii 

Pe scurt, acest desert poate fi preparat și de cei care nu sunt un cofetari cu experiență. Dimpotrivă, plăcinta poate fi făcută cu ochii închiși. Gustoasă și foarte moale, această plăcintă cu mere va cuceri pe oricine.

Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:

1 pahar de griș,

30 grame de unt,

1 pahar de zahăr,

5 mere,

1,5 linguriță de praf de copt,

1 pahar de faină,

1 pahar de lapte,

zahăr pudră pentru decor. 

 

Metoda de preparare

 

Mai întâi, adaugă într-un bol un pahar plin de făină, unul de griș și unul de zahăr. La final adaugă praful de copt și amestecă cu un tel. Apoi toarnă amestecul nostru în 4 pahare diferite, împărțindu-l evident în părți egale.

Tort din morcovi, un desert spectaculos pentru o cină cu prietenii

Odată ce ai terminat această operațiune, ia un vas și dă prin răzătoare merele cu tot cu coajă. Împarte rezultatul în 3 părți egale.

În acest moment, ia o tavă de copt cu balamale cu diametrul de 20 de centimetri și introdu mai întâi un pahar din amestecul pregătit anterior, nivelându-l cu o lingură. Deasupra, pune o parte din merele rase și întinde-le pe toată suprafața. Continuă să alternezi straturile până închizi totul cu un ultim pahar din amestecul de pulberi.

Prăjitură moale cu nucă de cocos, fără făină și fără unt. Va deveni desertul preferat al familiei

La final, ia o scobitoare de frigărui și fă câteva găuri pe toată suprafața prăjiturii. Mai rămâne doar să iei un pahar de lapte, încălzit în prealabil, și să adaugi untul. Amestecă cu o lingură cele 2 ingrediente.

Apoi toarnă conținutul în tavă. Coace plăcinta în cuptor, pentru 40 - 50 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, o puteți decora cu zahăr pudră. Poftă bună!

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel