Urmărește emisiunea live
Data publicării:

PIFTIA. De ce este bine să mâncăm răcitură

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Piftia face parte din meniul românilor. Ea are foarte multe beneficii la care nici măcar nu te gândeai vreodată. Piftia este bună pentru ten, păr şi unghii. Nu te îngraşă şi este bună şi în alimentaţia copiilor.

Alegeri prezidentiale 2024

Piftia contine putine calorii si este bogata in proteine si reprezinta o forma usor asimilabila de nutrienti esentiali cum ar fi aminoacizii prezenti in tesutul conjunctiv.

Acestia au rolul de a reface pielea, tendoanele, dar si starea articulatiilor obosite. Dieta cu carne contine prea putin din acesti aminoacizi, asa ca corpul uman poate ajunge in situatia de a nu putea produce suficient material de constructie pentru refacere, sustin nutritionistii.

Continutul de grasime sau carbohidrati este redus, piftia fiind foarte bogata in proteine.

Raciturile sunt de fapt niste preparate dietetice ce contin carne fiarta de porc sau pasare, multa apa si gelatina

Piftia mai contine lizina, substanta care ofera un bun suport pentru cresterea musculara si lupta impotriva infectiilor virale, precum si arginina, care ne ajuta la pomparea muschilor.

De aceea, trebuie sa fie asociata cu patrunjel, mai ales ca aceasta planta contine vitamina C, implicata in sinteza de colagen si refacerea tesuturilor conjunctive si chiar in sanatatea parului si unghiilor.

[citeste si]

Expertii mai spun ca putem sa ne alimentam cu piftie, mai ales ca acest fel de mancare nu este nociv pentru sanatate, daca ii indepartam grasimea de deasupra inainte de a o consuma.

Raciturile sau piftie sunt de fapt niste preparate dietetice ce contin carne fiarta de porc sau pasare, multa apa si gelatina. Specialistii sustin ca gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei. Din cauza asta trebuie sa folosim la piftie multe oase pentru ca acest preparat sa fie bine inchegat.

Expertii mai spun ca in carnea de pui si de porc se afla si colagen, care are calitati gelificante asa ca puneti la fiert in oala cu piftie si urechi, dar si gheare, chiar daca apoi nu le consumati.

Puteti sa mai folositi carne slaba, afumata sau nu, astfel incat amestecul final sa contina de toate si sa aiba gust, dar nu uitati sa indepartati grasimea de deasupra inainte sa o serviti.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel