Pierre Moscovici preia portofoliul Finanțelor în Guvernul francez
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Pierre Moscovici, cu puternice origini românești, va prelua portofoliul Economiei și Finanțelor, în noul guvern francez condus de către Jean-Marc Ayrault. Guvernul este format din 34 de membri, fără a-l lua în calcul pe premier, pe când fostul guvern francez condus de Francois Fillon avea 32 de miniștri și secretari de stat.

 Președintele Francois Hollande a prezentat, miercuri, componența primului său guvern, în care fostul premier Laurent Fabius, 65 de ani, ocupă postul de ministru al Afacerilor Externe, iar Pierre Moscovici, 54 de ani, preia portofoliul Economiei și Finanțelor, anunță AFP.

 Nascut în Paris, Pierre Moscovici este fiul fondatorului   psihologiei sociale, Serge Moscovici, născut în România, la Braila, în 1925, și al lui Marie Bromberg-Moscovici.

Michel Sapin, 60 de ani, unul dintre apropiații președintelui Hollande, a fost desemnat la  ministerul Muncii, iar dosarul reindustrializării Franței a fost atribuit  lui  Arnaud Montebourg, 49 de ani, membru al aripii de stânga a Partidului Socialist.

Bretonul Jean-Yves Le Drian, 64 de ani, este ministrul Apărarii, iar Manuel Valls, aripa de dreapta a PS, va prelua Internele.

 Christiane Taubira, 60 de ani, se va ocupa de Justiție, Aurelie Filipetti de Cultură și Marisol Touraine, 53 de ani, de Afaceri sociale și Sănătate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel