Data actualizării:
Data publicării:

Pieptul de pui e încă congelat? Dați-l prin răzătoare și pregătiți această rețetă delicioasă 

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pieptul de pui e încă congelat. Dați-l prin răzătoare și pregătiți această rețetă delicioasă. Sursa - pixabay.com
Pieptul de pui e încă congelat. Dați-l prin răzătoare și pregătiți această rețetă delicioasă. Sursa - pixabay.com

Ați venit târziu acasă și nu aveți timp suficient să dezghețați carnea? Preparați rapid această rețetă din piept de pui congelat și cina e gata.

De fapt, este suficient să-l scoateți din congelator și să îl dați pe răzătoare, asigurându-vă că aduceți la masă un preparat extrem de bun și super gustos.

Acest lucru va fi, fără îndoială, pe plac copiilor și al adulților. În plus, chiar și persoanele care sunt la dietă nu vor trebui să-și facă griji la numărul de calorii, deoarece puiul este o carne albă slabă. 

Pentru a face această rețetă veți avea nevoie de câteva ingrediente simple pe care, cu siguranță le aveți deja în casă. În plus, cina va fi gata în 30 de minute.  Timp de pregătire -5 minute, timp de gătire - 25 minute, timp total - 30 minute, porții - 8 felii, calorii - 220 pe felie.

 

Ingrediente:

300 grame file de pui congelat și dat prin răzătoare,

160 grame brânză scamorza rasă,

100 grame de făină,

3-4 cartofi dați prin răzătoare,

3 ouă,

2 linguri ulei de măsline extravirgin,

sare și piper după gust.

 

 

Pregătirea rețetei

 

Cartofii rași se pun într-un bol. Adăugați ouăle, sarea, piperul, pieptul de pui ras, brânza rasă și făina. Amestecați bine toate ingredientele. 

La final, puneți 2 linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă și așteptați ca uleiul să se încingă. Turnați tot amestecul în tigaie și gătiți, sub capac, 15 minute la foc mic. După ce omleta din carne de pui s-a rumenit pe o parte, trebuie să o întoarceți pe cealaltă parte și să mai gătiți 10 minute.

Când nu ai timp, fă această salată de orez. Are doar 280 de calorii


Odată coaptă, lăsați omleta să se răcească un pic. Omleta se taie felii și se savurează cât este încă caldă.  Acesta este un preparat perfect și pentru a fi luat la serviciu, deoarece poate fi consumat și rece. Poftă bună!

Vezi și:

 

Dovlecei umpluți cu paste cremoase: o mâncare delicioasă, care va fi pe placul tuturor

 

Dovleceii umpluți cu paste cremoase sunt gustoși și delicioși. Mâncarea va fi pe placul tuturor, atât de mult încât prânzul va deveni de neuitat.

În ciuda faptului că ați gătit aceste legume în zeci de moduri, cu siguranță, nu v-ați fi gândit  vreodată la această rețetă.

Se prepară ușor și rapid și nu va trebui să petreceți prea mult timp în bucătărie. În același timp, veți pune pe masă un preparat delicios. Iată cum se prepară acești dovlecei umpluți cu paste cremoase! Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 30 minute, timp total -  45 minute, porții - 4, calorii - 230 pe porție.

 

Ingrediente:

150 grame paste scurte,

2 dovlecei destul de mari,

2 linguri de bechamel,

30 grame de brânză rasă,

1 ceapă tocată,

un strop de ulei,

pătrunjel tocat,

sare și piper.

 

Pregătirea

 

Dovleceii se împart în jumătate și se fierb 4 minute. După ce se răcesc, îndepărtați pulpa și răsturnați-i ca să se scurgă zeama.

Într-o tigaie se pune un strop de ulei, se adaugă ceapa și pulpa de dovlecel și se gătesc  5 minute. Între timp, puneți pastele la fiert într-o oală cu sare.

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

Asezonați ceapa și pulpa de dovlecel cu sare și piper și amestecați. Adăugați puțină apă și 2 linguri de bechamel și lăsați să fiarbă câteva minute.

Scoateți pastele din oala cu apă și adăugați-le în tigaia cu legume și sos. Lasă-le să fiarbă, apoi adăugați brânza rasă și pătrunjelul tocat.

După ce ați făcut acest lucru, tapetați o tavă cu hârtie specială, puneți în ea dovleceii, umpleți-i cu compoziția pregătită anterior și stropiți-i cu brânză rasă.

Șnițele de varză. Sunt mai gustoase decât cele din carne și au un gust unic

La final, dovleceii se dau în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la o temperatura de 180°C. Înainte de a-i servi pe masă, dovleceii se lasă să se răcească câteva minute. Poftă bună!

Vezi și:

 

Maioneză de casă fără ulei. Este foarte ușoară și are doar 30 de calorii

 

Unul dintre sosurile care se folosesc cel mai mult în bucătărie pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare este maioneza. 

Maioneza este un sos foarte simplu de preparat din câteva ingrediente. Dar dacă ești la dietă sau dacă trebuie să fii atent la câte grăsimi mănânci?

Iată o rețetă pentru a pregăti o maioneză  bună și super ușoară fără ulei. În plus, această maioneză are doar 30 de calorii.

 

Maioneză fără ulei. Ingredientele pentru aproximativ 5/6 persoane: 

200 ml lapte degresat rece (alternativ, poți folosi aceeași cantitate de apă),

15 grame de amidon de porumb (alternativ poți folosi făină de orez),

15 ml suc de lămâie,

1 gălbenuș de ou,

oțet,

sare după gust.

 

Rețeta pas cu pas

 

Pune laptele rece într-o cratiță și adaugă amidonul de porumb. Amestecă bine cele două ingrediente și pune oala pe foc. În timpul fierberii, trebuie să amesteci constant. Oprește aragazul și lasă compoziția să se răcească.

Desert, gata în cinci minute. Ai nevoie de un măr și de puțin iaurt

Transferă amestecul din amidon de porumb și lapte în paharul blender-ului și adăugă un strop de oțet, zeamă de lămâie, gălbenușul de ou și un praf de sare. Mixează ingredientele câteva minute până obții o cremă groasă, fără cocoloașe.

Densitatea compusului variază în funcție de gusturile tale. Maioneza ușoară și fără ulei este gata pentru a fi servită pe masă ca acompaniament la diverse preparate. Poftă bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel