Data publicării:

Piedone: Finala se va juca între mine și Burduja/ Chirieac: Suntem bulversați. Este oricând posibilă o răsturnare de situație

Autor: Liana Ganea | Categorie: Politica
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre sondajele momentului înainte de alegerile locale din 9 iunie. 

După o intervenție telefonică la România TV a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Generală a Capitalei, în care acesta îndemna românii să meargă la vot pentru că singurul sondaj sunt oamenii la urne și nicio altă cifră nu reflectă realitatea pe cale să se întâmple, analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu mai multe aprecieri personale, la provocarea jurnalistului Ioan Korpos.

"De peste o săptămână, diverse persoane, nu din interiorul partidului dar cu siguranță oameni de pe lângă și foarte apropiați, au zis... lasă că vorbesc eu, poate-l conving... Au fost mai multe voci care au venit pe mai multe căi, inclusiv de la Forța Dreptei care-l susține pe actualul primar general. Au ieșit două zvonuri: că mă voi retrage joi, săptămâna viitoare, și alții spun că o susține pe candidata PSD - doamna Gabriela Firea. Exclus acest lucru. Și că aș fi primit mai multe oferte, inclusiv postul de viceprimar. Indiferent de ce se întâmplă pe 9 iunie, niciodată nu pot să rămân viceprimar general. Nu am cum să negociez acest post, nu mi-l poate garanta nimeni, nici dacă l-aș fi acceptat. Nu se știe cum se configurează Consiliul General, care va fi majoritatea care va numi viceprimarul general.

Așa intoxicări cum există în această campanie de la sondaje... Că Piedone e pe 4. Pâi dacă e pe 4, de ce să se retragă? Finala se va juca între mine și Sebastian Burduja. Pe locul 3 este, într-adevăr, Nicușor Dan, dar pe 4 este Gabriela Firea. Se aruncă această zvonistică să deruteze, efectiv, electoratul.

Oameni buni, indiferent pe cine votați din cei 4-5 competitori care contează astăzi în București, ieșiți la vot! Marile partide asta așteaptă: absenteismul dvs. Ca să-și facă ei jocurile. Votați cu cine vreți, dar ieșiți la vot. Prezența dvs la vot contează! Nu vă luați după sondaje, sondajul îl faceți dvs. la urne" - a spus Cristian Popescu Piedone pe post.

Întrebat dacă vede vreo răsturnare de situație în cazul în care Popescu Piedone s-ar retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, analistul politic Bogdan Chirieac a explicat:

"Este oricând posibilă o răsturnare de situație, dar eu nu am văzut sondajul amintit de dl. Piedone. E adevărat, sondajul real va fi cel de pe 9 iunie seara, însă în privința sondajelor suntem bulversați. Unele sondaje îl dau pe dl. primar Piedone pe locul 1 sau 2, altele îl dau pe locul 4. La fel și cu ceilalți.

Domnul Burduja ar fi umăr la umăr, în momentul acesta, cu dl. Nicușor Dan, dar sondajele o dau pe dna. Firea umăr la umăr cu dl. Nicușor Dan. Până la urmă cred că fiecare bucureștean trebuie să voteze cu cine crede că i-ar face mai bine lui și orașului în care trăiește."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel