Piața Victoriei, MARE PROTEST pe 10 august 2020. Dide: Voi fi acolo, dar mai merg într-un loc
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook Cristian Mihai Dide
Foto: Facebook Cristian Mihai Dide
Președintele Asociației „Evoluție în Instituție”, Cristian Dide, îndeamnă lumea să protesteze pe 10 august, în ciuda evoluției epidemiologice a virusului.

„Da, recomand oamenilor să protesteze, dar cu păstrarea distanței, pentru că putem să protestăm la distanță de 1,5 m fiecare, putem să purtăm măști ca să ne asigurăm că suntem protejați. Pentru mâini putem să avem sticluțe cu dezinfectant, astfel încât să diminuăm riscul infectării”, a transmis Dide, exclusiv pentru DC NEWS.

„Respectând aceste norme, le recomand să protesteze pentru că ce a făcut procurorul Doru Stoica este o bătaie de joc la adresa a tot ce înseamnă lupta noastră pentru justiție. Ce a făcut el nu se poate numi ordonanță a unui procuror. În acest caz, eu îndemn lumea ca pe 10 august să-și arate nemulțumirea, mai ales cei care au fost în 2018, le recomand să iasă oriunde: în Piața Victoriei, în față la Ministerul Afacerilor Interne, în față la DIICOT”, a mai explicat Cristian Dide.

O destinație nouă pentru Dide, de 10 august

„Eu merg și cu siguranță voi fi în față la DIICOT. Vreau să văd ce se întâmplă și în Piața Victoriei mai pe seară, între orele 18.00 și 20.00, o să trec și pe acolo să văd ce este. Dar acțiunea mea principală va fi la DIICOT. Cred că o să fac un banner pentru 10 august cu ideea că acest dosar a fost negociat politic în campania electorală de către PNL”, a mai zis protestatarul.

DIICOT a anunţat recent că a dispus clasarea dosarului privind protestul din 10 august 2018, atât partea în care au fost cercetaţi şefii Jandarmeriei, cât şi sesizarea privind o tentativă de lovitură de stat. Ordonanța de clasare redactată de procurorul Doru Stoica. 

O parte a dosarului care se referă la intervenţia în forţă a jandarmilor împotriva protestatarilor a fost declinată la Parchetul Militar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel