Piața Universității nu va avea statut de ”Agora”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
PROTEST1
PROTEST1

Propunerea Asociației Pro Democrația, potrivit căreia Piața Universității să capete statut de ”Agora” a fost respinsă, în ședința de luni, a Consiliului General al Municipiului București.

Proiectul de Hotărâre privind conferirea statutului de agora civică spaţiului public din zona Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" şi din faţa Teatrului Naţional a fost resping astăzi de mebrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în care Puterea are majoritatea.

Astfel, protestatarii primesc o nouă lovitură din partea puterii, după ce speranțele de a avea un spațiu unde să-și exprime liber nemulțumirile, fără nicio intervenție a jandarmilor, erau mari, mai ales după ce, săptămâna trecută, primarul capitalei, Sorin Oprescu, își declarase acordul.

"Considerăm că această iniţiativă pe care a avut-o Pro Democraţia este binevenită şi răspundem favorabil acestui demers. Îmi exprim speranţa că, făcând aceste demersuri, deschidem şi mai mult porţile spre consultarea cetăţenilor, exprimarea democratică a dorinţelor lor", a declarat săptămâna trecută primarul general.

Citește și:

Statutul de agora pentru Piața Universității, supus la vot săptămâna viitoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel