Pfizer înregistrează venituri mamut datorită vaccinului Covid-19
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 05 mai, 10:19
WhatsApp
Foto: pixabay.com
În cursa pentru a obține un vaccin Covid-19 sigur și eficient pentru a pune capăt pandemiei, Pfizer a fost una dintre companiile farmaceutice care și-au propus să facă profit.

Conform New York Times, firma Pfizer a anunțat, marți, câți bani a generat datorită reușitei vaccinului Covid-19 denumit comercial Comirnaty. În primele trei luni ale anului 2021, serul a adus multinaționalei americane venituri de 3,5 milioane dolari, aproape un sfert din veniturile totale. Vaccinul a fost într-o măsură mare cea mai mare sursă de venit  a companiei.

Totuși, Pfizer profită datorită faptului că a investit în tehnologie de ultimă oră în lumea medicală, iar pariul riscant de aliere cu BioNTech a fost unul de succes. Nu trebuie uitat faptul că este singura companie care a refuzat ajutorul guvernamental pentru a debirocratiza munca medicală care trebuia făcută rapid în contextul pandemiei. În final, compania și-a modificat estimările pentru acest an, mărindu-le la 21 miliarde dolari pentru 2021, cu 40% mai mult decât ar fi câștigat fără Comirnaty.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro