Pfizer înregistrează venituri mamut datorită vaccinului Covid-19
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
În cursa pentru a obține un vaccin Covid-19 sigur și eficient pentru a pune capăt pandemiei, Pfizer a fost una dintre companiile farmaceutice care și-au propus să facă profit.

Conform New York Times, firma Pfizer a anunțat, marți, câți bani a generat datorită reușitei vaccinului Covid-19 denumit comercial Comirnaty. În primele trei luni ale anului 2021, serul a adus multinaționalei americane venituri de 3,5 milioane dolari, aproape un sfert din veniturile totale. Vaccinul a fost într-o măsură mare cea mai mare sursă de venit  a companiei.

Totuși, Pfizer profită datorită faptului că a investit în tehnologie de ultimă oră în lumea medicală, iar pariul riscant de aliere cu BioNTech a fost unul de succes. Nu trebuie uitat faptul că este singura companie care a refuzat ajutorul guvernamental pentru a debirocratiza munca medicală care trebuia făcută rapid în contextul pandemiei. În final, compania și-a modificat estimările pentru acest an, mărindu-le la 21 miliarde dolari pentru 2021, cu 40% mai mult decât ar fi câștigat fără Comirnaty.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel