Petrișor Obae, gafă cu Dan Negru și Cabral. Titlul controversat publicat de jurnalist
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: Facebook Dan Negru/Cabral
Foto: Facebook Dan Negru/Cabral
Un titlu neinspirat scris de Petrișor Obae a stârnit controverse.

"Schimbări la Kanal D. Mai mult Negru, la bătaie cu Cabral! De luni până vineri! Teo Show intră în vacanţă”, este titlul pe care l-a folosit Petrișor Obae pe paginademedia.ro, remarcat de rețeteșivedete.ro. După cum știm de la finalul anului 2020, când incidentul Colțescu a făcut înconjurul lumii, ar trebui să avem grijă cum și în ce context folosim cuvântul "negru”. Se pare însă că unii îl folosesc intenționat pentru câteva accesări în plus.

Obae a făcut legătura între numele lui Dan Negru, vedetă care s-a mutat anul acesta la Kanal D, și culoarea pielii lui Cabral, simpaticul prezentator al emisiunii „Ce spun românii” de la PRO TV.

Cine este Petrișor Obae

Petrișor Obae este un jurnalist român care a lansat în 2008 site-ul paginademedia.ro. Printre altele, Obae se ocupă cu taxarea gafelor și derapajelor apărute prin presa de la noi. Totuși, jurnalistul nu este lipsit de controverse, fiindcă a fost implicat în mai multe certuri cu diverse personaje din televiziune.

Cearta cu Ciutacu din 2019

În 2019, Obae s-a certat cu Victor Ciutacu fiindcă a acuzat România TV că nu a difuzat imagini din clubul Colectiv apărute la acel moment. 

”Băiatul asta insistă. Se vrea un soi de Garda Financiară a televiziunilor. Amabilii scapă, nesuferiții sunt arși. Dincolo de faptul că scurta și trista lui carieră în presă pe bune nu îl recomandă capabil de vreo analiză, e și inconsecvent. Când ne-a amendat CNA pentru vocea Alexandrei din înregistrarea de la 112, aplauda ca apucatul sancționarea "derapajului".

Când nu mai dăm explicit morți la tv, cu imagini infinit mai copleșitoare emoțional decât acel audio, se tăvălește că blocăm informarea poporului suveran și glorificarea lui Tolontan. Care, apropo, și-a vândut marfă în avans pe România TV, cel mai urmărit post de știri, două ore la rând. Nu am atribuții de coordonare editorială aici și nici nu-mi doresc. Dar, dacă aș fi avut, i-aș fi răspuns, dincolo de înjurăturile care sigur mi-ar fi scăpat, milițianului ăsta de presă, că ar fi cazul să-l frece mai puțin grija de politica editorială a unui post privat” a scris Victor Ciutacu, pe Facebook, în octombrie 2019.

Mesajul a venit după ce Pagina de Media a scris că România TV a fost singurul post de televiziune care nu a transmis informații despre imaginile din Colectiv. Ulterior, a precizat că a monitorizat după ora 10:00, iar România TV a transmis imaginile și intervenția lui Cătălin Tolontan înainte de ora 10:00. 

Ionuț Cristache - Petrișor Obae, scandal în 2018: Căpușă mai mare nu există!

„Capusa mai mare ca #Olae nu exista! El stie una si buna! Sa cante pe la mesele digi, pro si lista poate continua, poate-poate ii arunca si lui o ciosvarta peste gard. In primul rand ca reactiile celor din CNA au fost mai mult decat decente azi, au apreciat efortul echipei mele, a fost poate printre cele mai relaxate sedinte de la CNA la care am participat! Dar el, ca un mic securist aspirational, a trunchiat (prin angajata lui acolo) declaratii, a ambiguizat sensuri, a rastalmacit stirea doar ca sa ma injure pe mine! I se prelinge deontologia pe unde se scurge si mustarul!” a scris jurnalistul Ionuț Cristache, realizator ”România 9” de la TVR 1, pe Facebook, la începutul anului 2018.

Replica a venit după ce Petrișor Obae a publicat pe paginademedia.ro informația că emisiunea ”România 9” a primit somație publică pentru o ediție din vară, în care unul dintre subiectele dezbătute a fost familia tradițională, pro și contra. Prezent la CNA a fost Ionuț Cristache, iar sursa citată a publicat un dialog din cadrul ședinței.

VEZI ȘI: Dan Negru, dezamăgit de numărul mare de turnee din fotbal: A existat Liga Națiunilor si in politică. Un eșec!

VEZI ȘI: Yoghinul Sadhguru, la București. Dan Negru: Dacă spui că mergi la biserică, ești retrograd. La guru e cool.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel