Petreceri de Crăciun pe Downing Street, în ciuda carantinei generale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook- UK Prime Minister
Sursă foto: Facebook- UK Prime Minister
În timpul carantinei generale din Londra, pe Downing Street ar fi avut loc petreceri de Crăciun. 

Downing Street, reședința birourilor primului ministru, a fost locul unde mai multe petreceri de Crăciun s-au desfășurat, în ciuda carantinei de iarna trecută, scrie BBC. Un videoclip obținut de ITV arată o membră a personalului care glumește despre organizarea unei petreceri de Crăciun, la câteva zile după ce o alta a avut loc acolo în timpul lockdownului. 

Secretarul de presă al premierului de atunci, Allegra Stratton, este întrebată de colegi despre rapoartele unui partid, în timp ce aceștia repetau pentru o conferință de presă în decembrie anul trecut. În câteva schimburi de glume, ea spune: ”Această petrecere fictivă a fost o întâlnire de afaceri și nu a fost distanțată social”.

Downing Street neagă acuzațiile

Downing Street insistă că nu a avut loc nicio petrecere, însă o sursă a confirmat anterior pentru BBC că acolo a avut loc o petrecere pe 18 decembrie, la care au participat ”câteva zeci” de persoane. Conferința de presă simulată a avut loc în Downing Street marți, 22 decembrie, fără membri ai presei.

În clipul obținut de ITV, Stratton răspunde pe un ton jucăuș la întrebările colegilor care se prefac a fi jurnaliști. Consilierul special al premierului, Ed Oldfield, o întreabă despre despre o petrecere în Downing Street de ”vineri seară”.

Ca răspuns, Stratton spune: ”M-am dus acasă” și apoi face o pauză.

”Brânză și vin”

După ce Oldfield întreabă dacă prim-ministrul ar ”accepta” o petrecere de Crăciun, Stratton întreabă: ”Care este răspunsul?”. Când o altă asistentă glumește că ”nu a fost o petrecere, a fost doar brânză și vin”, ea râde și întreabă ”sunt în regulă brânza și vinul?”, adăugând: ”Această petrecere fictivă a fost o întâlnire de afaceri și nu a fost distanțată social.”

Ca răspuns la clip, consiliera a spus: ”Nu a fost nicio petrecere de Crăciun. Regulile COVID-19 au fost respectate tot timpul”.

Citește și: Un ziar englez a pierdut un proces cu Meghan Markle şi Harry. Prima reacţie din Downing Street: Presa liberă, fundament al democraţiei

Te-ar mai putea interesa și: Tragedie cu zeci de morți în Canalul Mânecii. Boris Johnson și Emmanuel Macron, primele reacții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel