Petrecerea de Halloween s-a terminat rău la Seul. Update: Bilanțul morților a crescut la 146 / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O petrecere de Halloween s-a terminat rău pentru câteva zeci de persoane din capitala Coreei de Sud.

Update 3: Numărul deceselor raportate în urma busculadei produse într-un cartier central din Seul a crescut la 146, conform informaţiilor furnizate de pompierii sud-coreeni, transmite AFP.

"La ora 4 a.m. (sâmbătă 19:00 GMT), 146 de persoane sunt ucise şi 150 rănite", a declarat Choi Seong-beom, un oficial din cadrul serviciului de pompieri din capitala sud-coreeană.

Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 22.20 (13.20 GMT), când un mare număr de persoane au căzut pe o alee îngustă în timpul evenimentelor organizate cu ocazia sărbătoririi Halloween.

Update 2: Numărul de decese raportate în urma unei busculade produse într-un cartier central al capitalei sud-coreene Seul a crescut la 120, a anunţat un oficial al pompierilor, citat sâmbătă de Reuters.

Incidentul a avut loc în jurul orei 22.20 (13.20 GMT) când un mare număr de oameni au căzut pe o alee îngustă în timpul
evenimentelor de Halloween.

Update: Potrivit BBC, 59 de persoane și-au pierdut viața.

Agenția de știri Yonhap a citat serviciile de urgență spunând că încă 150 de persoane au fost rănite în districtul Itaewon din Seul.

Videoclipurile de la fața locului arată saci de cadavre pe străzi, lucrători de urgență care efectuează manevre de resuscitare și salvatori care încearcă să tragă oameni prinși unii sub alții.

Deocamdată nu este clar ce a cauzat incidentul.

Știre inițială: 

Zeci de persoane au fost rănite într-o busculadă la Seul când o mulţime uriaşă s-a revărsat sâmbătă noapte într-un cartier central al capitalei sud-coreene pentru festivităţile de Halloween, informează agenţiile de presă Yonhap, Reuters şi France Presse.

Potrivit pompierilor sud-coreeni, au fost efectuate manevre de resuscitare asupra a cel puţin 50 de persoane aflate în stop cardio-respirator, în cartierul Itaewon, unde mii de oameni sărbătoreau Halloween începând cu ora 23.30 (14.30 GMT).

Imagini pe reţelele sociale arătau mai multe persoane asistate de oficiali de salvare şi cetăţeni particulari la faţa locului. Reuters
nu a putut verifica autenticitatea filmării.

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a ordonat trimiterea unei echipe medicale de urgenţă în zonă şi a spus că paturi de spital ar trebui pregătite pentru a minimiza numărul de victime, a anunţat biroul său.

Busculada s-a produs în apropierea Hotelului Hamilton din cartierul vieţii nocturne Itaewon, în timp ce un mare număr de oameni ar fi intrat pe o alee îngustă din apropierea hotelului, notează Yonhap, citat de Agerpres.

CITEȘTE ȘI     -    Miliardarii lumii, petrecere de Halloween la Castelul Bran. Chirieac: Vă dați seama, dacă cineva ar vorbi cu Elon Musk? Poate dubla PIB-ul țării, în trei ani

Părintele Constantin Necula, despre Halloween: Unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele

Halloween este marcat, în fiecare an, pe 31 octombrie. Costumele, petrecerile şi machiajul înfricoşător fac parte din Halloween, nelipsite fiind vrăjitoarele, vârcolacii sau fantomele. Această tradiţie de Halloween a pătruns şi în România. Părintele Constantin Necula spune că este „sărbătoarea contrariului”.

„Merită să reamintim că numele vine din Hell will win! Iadul va învinge! Opusul lui Iisus Hristos NIKA- Va învinge! Este sărbătoarea contrariului! Ce poziție să ai față de urât și iad devenit subiect de estetică subțire și ifose artistice?!”, spunea părintele Constantin Necula într-un interviu acordat DCNews. „Într-o țară în care unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele... Suntem în plin efort blasfemic cu ifose de cultură... Nu știu, poate ar trebui și o asociație de protecția dovlecilor...”, adăugase Constantin Necula.

Cum poate omul să se apropie de Dumnezeu? „Cu smerenie și simplitate. Dumnezeu nu s-a schimbat. El este Fidelitate. Și nici omul nu a evoluat, cum ne vând unii progresime la kilogram. A rămas o ființă fragilă cu aere de mecanism complicat. Cred că Biserica trebuie să facă efortul de a se pune în slujba Evangheliei rostite și împlinite, dar și oamenii care alcătuiesc comunitățile au menirea de a înțelege pe ce lume trăiesc. Suntem mai mult cer decât pământ, dar ne amplificăm țărâna ca materie. Eu sper din toată inima să ne folosim de omenia noastră ca să nu ieșim din aria de recunoaștere a lui Dumnezeu. Suntem pe fugă. Spre Dumnezeu sau, din contră, în inversul rutei de descoperire a Lui. Ținem direcția bună, ajungem la El. Ne încăpățânăm pe ruta greșită... happy Halloween!”, a transmis părintele (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel