Petiție pentru montarea de SEPARATOARE de sensuri pe drumurile naționale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
O nouă petiție online atrage atenția asupra necesității montării de separatoare pe drumurile naționale pentru a mișcora cât mai mai mult numărul accidentelor rutiere.

Scriitorul Flaviu George Predescu propune o soluție pentru a reduce numărul accidentelor rutiere grave din România. Acesta consideră că separatoarele de sensuri montate pe drumurile naționale ar aduce salvarea a sute de vieți anual.

Pentru a atrage atenția Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Predescu a creat o petiție online prin care vrea să atragă cât mai multe semnături în sprijinul demersului său. El îi invităpe cetățenii care vor să circule în siguranță, să se alăture demersului său și să semneze petiția.

Aceasta poate fi semnată aici:

https://secure.avaaz.org/ro/community_petitions/compania_nationala_de_administrare_a_infrastructur_separatoare_de_sensuri_pe_drumurile_nationale_/details/

”În România mor anual în accidente de mașină aproximativ 2500 de oameni. Alți 10.000 sunt răniți grav. Câteva sute de mii de copii au rămas orfani din 1990 până astăzi. Mereu se spune: ”nu avem autostrăzi". Nimeni nu pune punctul pe i, astfel încât până la faimoasele autostrăzi trebuie să intervenim și să îi protejăm pe cei care circulă regulamentar, montând separatoare de sensuri. Acest fapt trebuie făcut în cele mai multe locuri de pe drumurile naționale, în special a celor mai circulate, unele dintre ele recunoscute ca adevărate ”șosele ale morții" (DN 1, DN 2, DN 6, DN 7 etc). Separatoarele de sensuri trebuie montatea tât în curbe, cât și pe porțiunile întinse de drum. S-a dovedit că în locurile în care s-au montat separatoare accidentele mortale s-au redus cu 100%", se susține în textul petiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel