Data publicării:

Peștele ne poate intoxica. Există totuși o specie pe care o putem mânca liniștiți

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie de la Laura Stanley: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/estompare-ince-o-are-undi-a-de-pescuit-ine-in-maini-2473502/
Fotografie de la Laura Stanley: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/estompare-ince-o-are-undi-a-de-pescuit-ine-in-maini-2473502/
Peștele conține foarte mult mercur.

Majoritatea peștilor și fructelor de mare conțin mercur, în concentrații variabile. Totodată, limita maximă de consum de mercur considerată sigură diferă de la o persoană la alta, factori precum vârsta mică sau înaintată, sarcina modificând recomandările. De aceea, în acest articol explorăm toate informațiile validate științific și recomandările oficiale privind mercurul din pește.

Toxicitatea mercurului depinde de forma sub care se regăsește, doza administrată și modul de pătrundere în corpul uman. În general, mercurul poate cauza probleme ale rinichilor, inimii, plămânilor și sistemului imunitar și este un cunoscut neurotoxic.

Există totuși un pește care poate fi consumat „la liber” pentru că are foarte puțin mercur și nu ne pune sănătatea în pericol.

Citiți pe Radio DC News continuarea.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel