Peste 47 tone de deșeuri din Bulgaria și Grecia, transportate ilegal, au fost oprite la intrarea în România
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Peste 47 tone de deșeuri transportate ilegal au fost oprite la intrarea în România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu și Teleorman au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, peste 47.400 kilograme deșeuri din diferite materiale, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare, anunță Poliția de Frontieră, joi, într-un comunicat

23 de tone de deșeuri, încărcate din Bulgaria 

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat în data de 19.10.2021, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 44 ani, care transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 23.137 kilograme deșeuri metalice.

Deșeurile erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație, o societate comercială din Italia. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. – Comisariatul Județean Giurgiu.

"În urma analizării actelor care au fost prezentate la control, s-a dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României, pentru deșeurile sus-menționate, întrucât documentaţia era incompletă.", precizează IGPF.

Alte 24 de tone de deșeuri erau încărcate din Grecia 

Tot marți, 19 octombrie, "si poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, cantitatea de 24.270 kilograme deșeuri mase plastice, pentru care șoferul, cetățean român în vârstă de 30 de ani, nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

Deșeurile erau încărcate din Grecia și ar fi trebuit să ajungă pe teritoriul țării noastre.

În ambele situaţii, după finalizarea activităților de control, marfa a fost returnată societăților expeditoare.", încheie IGPF.

VEZI ȘI: Acțiunea Pyro&Waste. Peste 72 de tone și 23.000 de litri de deșeuri periculoase au fost indisponibilizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel