Peste 360 de persoane condamnate la izolare de CFR Călători
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tren_automotor
tren_automotor

De la 1 noiembrie, peste 360 de oameni din comuna suceveană Dornişoara vor rămâne izolaţi, deoarece conducerea CFR Călătoria decis să închidă linia Floreni – Dornişoara, informează Monitorul de Suceava. Reprezentanţii CFR şi-au motivat decizia de a anula trenurile care circulau pe această rută prin faptul că pierderile sunt prea mari, iar numărul călătorilor a scăzut prea mult.

Autor: Adrian Stroescu

Elisei Todaşcă, primarul din Poiana Stampei, comună pe teritoriul căreia se află satul Dornişoara, spune că prin această măsură o întreagă comunitate este condamnată la izolare.

„În Dornişoara trăiesc 363 de oameni, iar dacă CFR-ul pune în practică ce şi-a propus, adică închiderea liniei, va fi vai de capul lor. Nu au nici un alt mijloc de transport la dispoziţie şi, practic, vor rămâne izolaţi. Plus că mai sunt şi copii care merg la şcoală şi acum nu vor avea efectiv cu ce ajunge la ore. Nu se poate să se închidă această linie aşa. Ar fi o crimă”, a precizat Elisei Todaşcă.

Pe traseul dintre Vatra Dornei şi Dornişoara circula un automotor construit în 1940 şi modernizat ulterior. Durata unei călătorii era de aproximativ o oră şi jumătate, iar trenul circula doar în timpul săptămânii, fiind astfel extrem de util pentru navetişti şi elevi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel