Peste 260 de deținuți au fugit dintr-o închisoare din Nigeria după o operaţiune ca în filme
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: RODNAE Productions - Pexels
Foto: RODNAE Productions - Pexels
Evadare ca în filme în Nigeria: peste 260 de deținuți au fugit.

Evadare demnă de scenariul unei film în Nigeria, unde un grup de persoane înarmate au atacat în noaptea de duminică spre luni o închisoare, aruncând în aer gardul şi eliberând 266 de deţinuţi, relatează Reuters.

Un soldat şi un ofiţer de poliţie au fost ucişi în atac şi doi gardieni sunt daţi dispăruţi, a anunțat Ministerul de Interne.

Atacatorii au folosit explozivi pentru a distruge gardul şi au dus o luptă armată cu gardienii de la închisoarea de securitate medie situată în statul Kogi, la sud-vest de capitala federală Abuja, au spus autorităţile.

Nigeria se confruntă cu probleme de securitate pe vastul său teritoriu, inclusiv jafuri armate, atacuri islamice în nord-est şi răpiri frecvente din şcolile din nord-vest.

Acesta a fost cea de-a doua evadare în masă din acest an, după ce, în aprilie, oameni înarmaţi au atacat o închisoare din Owerri, în sud-estul statului Imo, eliberând peste 1.800 de deţinuţi.

Poliţia a dat vina pe membrii unei mişcări separatiste din Biafra care luptă pentru ca mai multe state din sud-est să se despartă de Nigeria. IPOB a negat orice implicare.

Potrivit Serviciului penitenciarelor, închisoarea Kabba a fost înfiinţată în 2008, cu o capacitate de 200 de deţinuţi. La momentul atacului, în închisoare se aflau 224 de deţinuţi preventivi şi 70 condamnaţi. Suspecţii pot petrece ani în detenţie preventivă în Nigeria. Grupurile pentru drepturile omului spun că închisorile sunt adesea supraaglomerate şi că procedurile legale sunt ineficiente.

Ministerul de interne a declarat că erau 15 soldaţi, 10 ofiţeri de poliţie şi 10 gardieni înarmaţi la serviciu la închisoarea Kabba în momentul raidului, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel