Peste 260.000 de români au vizitat Bulgaria în iunie și iulie. Suntem pe primul loc în topul turiștilor străini care s-au cazat în această țară
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Românii sunt pe primul loc în topul turiștilor străini care s-au cazat în Bulgaria.

Bulgaria a înregistrat peste 1,8 milioane de înregistrări turistice în unitățile de cazare în perioada 1 iunie - 25 iulie, România furnizând cel mai mare număr de sosiri străine - peste 260.000, a anunțat vineri Ministerul Turismului.

Turiştii străini din Polonia, Germania şi Cehia au fost şi ei în număr semnificativ în perioada analizată - peste 98.000, 70.000 şi, respectiv, 56.000, a precizat ministerul într-un comunicat de presă.

Marea Britanie, Israel și Moldova au completat lista țărilor cu cel mai mare număr de turiști străini în Bulgaria în sezonul estival de până acum.

Piața internă a fost cea mai dominantă, oferind peste 990.000 de înregistrări de cazare.

Turismul, în scădere

Rata generală de creștere a turismului sezonier ar putea ajunge, totuși, la sub 10%, din cauza îngrijorărilor legate de războiul din Ucraina, împreună cu anulările recente și întreruperile zborurilor din Europa. Cu toate acestea, o creștere de două cifre a numărului de sosiri de turiști în Bulgaria este așteptată pe o mare parte a principalelor piețe externe, a menționat ministerul.

Piețe precum Marea Britanie, Israel, Slovacia și Norvegia sunt programate să țină cont de creșteri anuale semnificative ale numărului de turiști în Bulgaria. Polonia este de așteptat să asigure o creștere de 38% de la an la an a zborurilor către aeroporturile bulgare de la Marea Neagră, împreună cu o creștere de 44% a zborurilor din Republica Cehă, în timp ce zborurile din Israel și Regatul Unit sunt de așteptat să crească de două, respectiv patru ori.

Ministerul nu a oferit informații cu privire la numărul de turiști din Rusia, în mod tradițional coloana vertebrală a industriei turistice din Bulgaria.

Vizitatorii din Rusia sosiți în vacanță au totalizat 35.886 între ianuarie și iunie, potrivit Institutului Național de Statistică. Comparativ, au fost doar 8.546 în aceeași perioadă a anului 2021.

Săptămâna trecută, asociația rusă a operatorilor de turism, ATOR, a declarat că Bulgaria a suspendat eliberarea vizelor pentru turiștii și proprietarii ruși, conform Seenews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel