Peste 23.000 de oameni din 38 de sate buzoiene, izolați în nămeți
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
zapada_ramnicu_sarat_96446100
zapada_ramnicu_sarat_96446100

Județul Buzăul este cel mai grav afectat județ în urma căderilor masive de zăpadă și a viscolului.  Peste 20.000 de oameni, din 38 de sate din judeţul Buzău, sunt izolaţi din cauza zăpezii, iar aproape 30 de comune din judeţ sunt încă nealimentate cu elergie electrică.

Potrivit ISU Buzău, aproximativ 23.000 de locuitori, din 20 de comune ale judeţului Buzău, continuă să fie izolaţi vineri. Pompierii şi jandarmi vor merge în aceste zone pentru a duce alimente oamenilor izolaţi.

În localitatea Glodeanu Siliştea, un preot care a murit la începutul săptămânii trecute nu poate fi înmormântat înainte de a-i fi făcută necropsia, pentru stabilirea cauzei decesului, însă maşina de la Medicină Legală nu poate ajunge în zonă pentru a prelua cadavrul.

Probleme în judeţ sunt şi cu alimentarea cu energie electrică, aproape 30 de comune fiind fără curent. Comunele nealimentate cu energie electrică sunt următoarele: Amaru, Balta Albă, Bălăceanu, Boldu, Cochirleanca, Costeşti, C.A. Rosetti, Florica, Gălbinaşi, Gherăseni, Ghergheasa, Glodeanu Sărat, Movila Banului (parțial), Mihăilești, Robeasca, Săgeata, Vadu Paşii, Ziduri, Scutelnici, Glodeanu Siliștea, Cilbia, Smeeni (parțial), Vâlcelele, Racovițeni, Murgești, Puiești (parțial) și Colți (parțial).

De asemenea, în judeţul Buzău, circulaţia era închisă vineri dimineaţă pe două drumuri naţionale şi pe 20 de drumuri judeţene.

Iar situația din Buzău nu este singulară. La Vrancea s-a cerut instituirea stării de necesitate, dar și Tulcea, Ialomița și Giurgiu au aceleași probleme cu nămeții cât casa.

Bilanțul aceste situații vine după ce directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, declara cu nonșalanță că nu se impune decretarea unui cod roșu de fenomene extreme la nivelul țării, cu toate că existau indicii care impuneau acest lucru.

"O iarnă normală în România presupune trei-patru viscole de genul celor care au fost. Că în ultimii ani n-au mai fost trei-patru viscole de această intensitate, cred că asta e anormalitatea, dar cred că noi am cam uitat ce-nseamnă iarnă în România. Prin urmare, nu este absolut nimic ieşit din comun, declara Ion Sandu, înaintea dezlănțuirii viscolului.

Iată că situația din teren vine să infirme decizia șefului ANM, iar de câteva zile Ion Sandu parcă a intrat sub nămeți.

Citește și:

Ion Sandu: Nu vor fi nămeţi ca în ‘54, cel puţin până duminică

Dl Boc, de la codul portocaliu la codul roșu

Vezi condiţiile în care Guvernul va decreta COD ROŞU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel