Peste 200.000 de români au ridicat pastilele de iod în august. Rafila: E o măsură preventivă, nu spune nimeni că va fi un incident nuclear
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat că, în luna august, au fost distribuite 376.892 de comprimate de iodură de potasiu, faţă de 2.175 în iulie, şi că 214.385 de oameni le-au primit, faţă de numai 1.231 în iulie.

„Ştiţi bine că această campanie de distribuţie de iod a început mai greoi şi în luna iulie nu am avut decât 1.200 de solicitanţi pentru a lua comprimatele de iodură de potasiu. În luna august, însă, lucrurile s-au schimbat spre bine şi peste 200.000 de persoane au ridicat pastilele de iod”, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Sper ca acest lucru să continue şi, pe măsură ce persoanele cu vârste de până la 40 de ani se adresează medicilor de familie pentru alte probleme, nu neapărat pentru aceasta, pot să solicite şi reţeta pentru iodură de potasiu. Este o măsură raţională, preventivă, prin care ne protejăm, pentru că nu spune nimeni că va fi un incident nuclear, însă este bine să avem la îndemână aceste comprimate care se administrează doar la anunţul autorităţilor, într-o cantitate care este foarte clară”, a spus, pentru news.ro, Alexandru Rafila.  

„Încurajăm, în continuare, lumea să beneficieze de acest program, desfăşurat prin intermediul Ministerului Sănătăţii, într-o reţea de peste 2.500 de farmacii care sunt la dispoziţia populaţiei, bineînţeles cu prescripţie de la medicul de familie, este un lucru obişnuit, natural, dacă vreţi pentru că iodura de potasiu este un medicament care se eliberează pe bază de prescripţie”, a precizat ministrul Sănătăţii.  

Citește și...

Ministerul Sănătăţii: Peste 3.100 de cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore

Un număr de 3.114 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 1.640 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, 710 dintre cazurile noi înregistrate în ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

Cele mai multe cazuri noi de COVID sunt în Bucureşti - 408 şi în judeţele Timiş - 212 şi Cluj - 211.

Cea mai mare incidenţă se menţine în judeţul Cluj - 2,54, urmat de Timiş - 2,36 şi Maramureş - 1,9.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.060 de teste RT-PCR (2.490 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 1.570 la cerere) şi 20.387 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.461.738 teste RT-PCR şi 11.390.475 teste rapide antigenice.

În total, pe teritoriul României au fost înregistrate, până în prezent, 3.244.886 cazuri de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Distinct de cazurile noi, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, în ultimele 24 de ore, un număr de 112 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Citește și...

Palada: De ce Rafila și Daea stau bine la capitolul credibilitate

Sociologul Mirel Palada a spus de ce, în opinia sa, Alexandru Rafila și Petre Daea stau bine la capitolul credibilitate ca miniștri.

Alexandru Rafila și Petre Daea punctează, până acum, bine la capitolul credibilitate ca miniștri.

Mirel Palada a vorbit despre acest subiect la DC News, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu.

„Ei nu sunt în domenii care să genereze așa multe resentimente și așa multă tensiune socială. Rafila, de exemplu, este în postura de polițist bun după toate impunerile din timpul pandemiei. (...) Dar trebuie spus că măsurile care s-au luat în România au fost mult mai blânde ca în alte țări. Nu vreți să știți cum a fost în Germania, Franța, Austria, Noua Zeelandă, Rusia, Ungaria. Rafila a venit și a fost exponentul acestei liberalizări, acestei primiri de libertate post Covid”, a spus Mirel Palada. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel