Peste 2.000 de persoane au murit în urma unui focar de holeră
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 08 sep 2021, 05:00
WhatsApp
Epidemia de holeră face tot mai multe victime în Nigeria. 

Bilanţul în urma unui focar de holeră izbucnit în luna ianuarie în Nigeria a crescut la 2.141 de decese în rândul celor peste 65.000 de cazuri suspecte, a anunţat Centrul Nigerian pentru Controlul Bolilor (NCDC), citat de agenţia Xinhua marţi, scrie Agerpres. 

S-au raportat zeci de mii de cazuri suspecteÎntr-un buletin informativ emis marţi cu privire la focarul de holeră din Nigeria, NCDC a precizat că au fost raportate în total 65.145 de cazuri suspecte de boală în 23 de state şi pe teritoriul federal al capitalei, dintre care au fost înregistrate 2.141 de cazuri letale, reprezentând o rată de deces de 3,3 procente.

Conform buletinului informativ recent, numărul cazurilor depistate între 23 şi 29 august s-a redus la 2.127 de la 3.098 înregistrate în săptămâna precedentă.

Centrul de Operaţiuni de Urgenţă "EOC multi-sectorial activat la nivelul doi continuă să coordoneze răspunsul naţional", se arată în buletinul informativ.

Ce a dus la izbucnirea epidemieiDirectorul NCDC, Chikwe Ihekweazu, a declarat în luna august că lipsa apei potabile în comunităţile rurale, personalul inadecvat pentru focarul de holeră, precum şi cantităţile insuficiente de vaccin alocate zonelor locale guvernamentale afectate se numără printre principalele probleme întâmpinate în răspunsul la izbucnirea epidemiei.

Holera este o boală extrem de virulentă care se caracterizează, în forma sa cea mai severă, printr-un debut brusc manifestat prin diaree acută ce poate duce la deces prin deshidratare severă.

Epidemia de holeră din Nigeria persistă, apărând anual, îndeosebi în sezonul ploios şi mai frecvent în zonele insalubre, supraaglomerate, afectate de lipsa alimentelor şi a apei sigure şi în zonele în care defecarea în spaţii publice este o practică obişnuită.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?