Peste 130 de jurnaliști au fost spionați. Vezi unde s-a întâmplat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
jurnalisti reuters eliberati
jurnalisti reuters eliberati
Peste 130 de jurnaliști trimiși pentru documentarea situației din țară au fost spionați de armata țării. Iată unde se întâmplă.

Peste 130 de jurnaliști, inclusiv trei reporteri americani, au fost spionați într-o țară ce se confruntă cu probleme sociale.

María Alejandra Villamizar, o jurnalistă din Columbia ce a fost în centrul evenimentelor, a raportat în numeroase rânduri faptul că jungla este sub controlul rebelilor și a cartelurilor violente de droguri. De asemenea, aceasta a fost și consilier al mai multor președinți și a încercat să găsească o soluție de pace în țară. 

Jurnalista și alți 130 de colegi au fost spionați

O anchetă a săptămânalului local de știri Semana a constatat că armata columbiană a adunat informații despre Villamizar și alți 130 de colegi ai săi, inclusiv trei reporteri americani.

Militarii din sistemul de securitate au căutat informații de pe rețelele de socializare pentru a construi „profiluri” pe fiecare țintă, cu liste cuprinzătoare ale contactelor, familiilor și prietenilor lor. De asemenea, au fost deduse simpatiile politice, din postările de pe rețelele de socializare și au fost conectate într-o bază de date, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel