Peste 10 filme și documentare la Festivalul Filmelor Latino-Americane
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
afisfilme(1)(1)
afisfilme(1)(1)

Grupul Misiunilor Latino-Americane și Caraibiene în România (GRULAC) și Muzeul Național al Țăranului Român anunță că în perioada 20 – 27 mai 2013, în Studioul Horia Bernea, din incinta MNTR, va fi găzduit un Festival al Filmelor Latino-Americane, în cadrul căruia vor fi prezentate 15 filme de lungmetraj și documentare.

Filmele au fost premiate la diferite festivaluri internaționale, având tematici care merg de la realitatea istorică, muzicală și socială, până la ficțiune în contextul cultural latino – american.

Cineaști contemporani ca Glauber Rocha și Nelson Pereira dos Santos, Fernando Birri, Fernando Solanas, Tomas Gutierrez Alea si Santiago Alvarez, Raul Ruiz, Miguel Littin și Fernando Sarinana, reflectă în operele lor trăirile actuale, ritmul, simțirea și dezvoltarea cotidiană a Americii Latine.

Proiecțiile vor începe, zilnic, de la ora 18 și de la ora 20, iar ciclul se va inaugura pe 20 mai cu Republica Cuba, țară care coordonează, în acest semestru, activitățile comune ale Ambasadelor GRULAC. Celelalte proiecții vor avea loc după cum urmează: Argentina (marți, 21 mai), Brazilia (miercuri, 22 mai), Chile (joi, 23 mai), Mexic (vineri, 24 mai), Peru (sâmbătă, 25 mai), Uruguay (duminică, 26 mai) și Venezuela (luni, 27 mai).  Intrarea este liberă.

Citește aici programul filmelor 

De asemenea, tot la Muzeul Național al Țăranului Român, Noul Cinematograf al Regizorului Român a pregătit o serie de proiecții interesante pentru sfârșitul acestei săptămâni, inclusiv  "Medalion Thomas Vinterberg - directorul juriului la Festivalul de la Cannes 2013", dedicat aniversării regizorului, care împlinește 44 de ani.

Citește aici programul NCRR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel