Peskov, afirmații bizare despre Varșovia: Integritatea teritorială a Ucrainei poate fi amenințată din Polonia
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 06 mai 2022, 21:10
WhatsApp
Peskov, afirmații bizare despre Varșovia: Integritatea teritorială a Ucrainei poate fi amenințată din Polonia / Foto: Pixabay
Dmitri Peskov a avut câteva comentarii bizare la adresa Poloniei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut afirmație bizare despre Polonia, în cadrul conferinței sale zilnice, scrie Sky News. Pe fondul referirilor la planurile Rusei de Ziua Victoriei, el a făcut și câteva comentarii ciudate despre Varșovia.

"Faptul că există o retorică foarte-foarte ostilă din Polonia în ultimele luni... integritatea teritorială a Ucrainei poate fi amenințată din Polonia - acestea sunt, de asemenea, fapte evidente", a spus Dmitri Peskov.

Remarcile sale sunt contrazise de sprijinul militar al Poloniei pentru țara vecină, căreia Varșovia i-a livrat peste 200 de tancuri. Dmitri Peskov a ocolit, de asemenea, întrebările legate de zvonurile potrivit cărora în Mariupol va avea loc o paradă pentru a marca Ziua Victoriei.

Polonia, decizie majoră cu privire la războiul din Ucraina

Totodată, Polonia este dispusă să acţioneze ca garant al securităţii Ucrainei, în cadrul unui posibil tratat de securitate care să deschidă calea păcii cu Rusia, potrivit lui Jakub Kumoch, responsabil pentru politică internaţională la biroul preşedintelui polonez Andrzej Duda, relatează agenţia EFE.

Preşedintele şi guvernul au luat decizia că Polonia nu se va sustrage responsabilităţii sale, a declarat Jakub Kumoch într-un interviu acordat cotidianului Gazeta, precizând că la Varşovia se află în discuţie un proiect de acord între Ucraina şi statele garante.

G Ad:

Acest proiect, elaborat de guvernul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a fost trimis statelor dispuse în principiu să acţioneze ca garanţii, oficialul polonez menţionând Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Franţa şi Turcia, printre altele.

"Dacă se ajunge la un acord de pace, suntem interesaţi doar pentru unul care să garanteze integritatea teritorială şi independenţa Ucrainei.", a subliniat consilierul preşedintelui polonez.

Ucraina ar fi dispusă să-şi declare neutralitatea şi să renunţe la o eventuală aderare la NATO, cu condiţia ca alte state să-i garantează securitatea în cazul unei noi agresiuni ruse. La rândul ei, Moscova cere Kievului să accepte pierderea regiunilor separatiste din Donbas şi a peninsulei Crimeea anexată de Rusia în 2014. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro