Peruca te poate îmbolnăvi! Ce au găsit cercetătorii în părul sintetic
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Există acest pericol ascuns în spatele frumuseții atunci când vine vorba de peruci din păr sintetic!

Pentru multe femei un păr bine îngrijit este esențial pentru a se simți frumoase. Totuși, întreținerea părului natural poate lua timp, motiv pentru care multe femei optează pentru peruci, extensii și alte accesorii capilare ca soluții alternative.

Plumb găsit în părul sintetic

Un studiu recent a relevat că unele peruci sintetice pot fi dăunătoare pentru sănătate, scrie phys.org. Saloanele de coafură sunt în plină expansiune, oferind o gamă variată de servicii de styling și îngrijire, însă unele produse din păr sintetic pot prezenta riscuri reale pentru sănătate. Cercetătorii au descoperit că părul sintetic poate conține substanțe nocive precum plumbul și pesticidele, care pot fi toxice pentru oameni și pot cauza diverse probleme de sănătate.

Au fost testate10 mărci populare de păr sintetic din diferite țări și s-a constatat că multe dintre acestea conțineau niveluri ridicate de metale grele și substanțe chimice. Plumbul, un metal greu identificat în perucile din păr sintetic, este deosebit de periculos pentru sănătate, afectând celulele, ADN-ul, creierul și sistemul nervos. Expunerea la aceste substanțe poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv afectarea organelor, cancer și probleme respiratorii.

Pentru a asigura siguranța consumatorilor, este esențial ca atât aceștia cât și autoritățile de reglementare să fie conștienți de aceste riscuri. Producătorii ar trebui să ia în considerare utilizarea materialelor naturale în locul produselor sintetice pe bază de plastic. Alegerea unor alternative biodegradabile și fără chimicale poate face industria părului sintetic mai sigură pentru toată lumea. Cele mai sigure sunt, fără îndoială, perucile din păr natural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel