Data publicării:

Personalități internaționale care ne-au părăsit în 2018

Autor: Mircea F. Cristian | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Personalități internaționale care ne-au părăsit în 2018
Personalități internaționale care ne-au părăsit în 2018

Stan Lee, Aretha Franklin sau Stephen Hawking sunt câteva dintre personalităţile care au încetat din viaţă în 2018.

Din păcate, personalități care au modelat generații întregi de oameni de pe tot mapamondul ne-au părăsit în 2018.

Cronologie
(în parenteze, data și locul morții)

5 ianuarie, Houston (Texas) - John Young, astronautul american care a zburat de două spre Lună şi a avut o carieră de peste patru decenii, a murit la vârsta de 87 de ani.

7 ianuarie, Paris - Cântăreaţa franceză France Gall a decedat la Paris, la vârsta de 70 de ani. Artista suferea de doi ani de cancer.

15 ianuarie, Londra - Solista trupei irlandeze The Cranberries, Dolores O'Riordan, în vârstă de 46 de ani, a murit înecată în cadă pe fondul consumului excesiv de alcool. Moartea ei a fost catalogată drept „un accident”, conform medicului legist.

10 martie, Paris - Hubert Taffin de Givenchy, creatorul de modă care a lansat casa cu acelaşi nume şi care a colaborat îndeaproape cu actriţa Audrey Hepburn, muza lui, a murit la vârsta de 91 de ani.

14 martie, Cambridge - Astrofizicianul Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani. Din 1963, de la vârsta de 21 de ani, Hawking a suferit de o boală progresivă: Scleroză laterală amiotrofică. Este autorul popularelor cărţi „O scurtă istorie a timpului" (1988) şi „Universul într-o coajă de nucă" (2001).

13 aprilie, Danbury - Milos Forman, autor al unor filme ca „ One Flew Over the Cuckoo’s Nest” şi „Amadeus”, pentru regia cărora a fost premiat de Academia Americană de Film, a murit în Statele Unite, la vârsta de 86 de ani.

20 aprilie, Muscat (Oman) - DJ-ul suedez Avicii, pe numele său real Tim Bergling, a murit la vârsta de 28 de ani. Decesul său este considerat sinucidere. A fost nominalizat de două ori la premiile Grammy.

21 aprilie, Los Angeles - Verne Troyer, actorul cunoscut pentru rolurile Mini-Me din filmele seriei „Austin Powers” şi Griphook din primul film al francizei „Harry Potter”, s-a sinucis la 49 de ani, conform medicilor legiști.

22 iunie, Las Vegas - Vinnie Paul, membru fondator al grupului Pantera, toboșar, compozitor şi producător, a murit la vârsta de 54 de ani.

16 august, Detroit - Aretha Franklin a murit la vârsta de 76 de ani, după o luptă dusă cu un cancer la pancreas. În cariera „Reginei muzicii soul” de şase decenii, a lansat 41 de albume, a câştigat 18 premii Grammy şi opt American Music. Aretha Franklin este prima femeie inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 1987.

Citește și: X FACTOR 2018 FINALA. Carla's Dreams, scos din sărite: Nu știam că am cântat o piesă atât de urâtă

6 septembrie, Jupiter Hospital (Florida) - Burt Reynolds, actorul cunoscut pentru roluri din filme ca „Boogie Nights” şi „Deliverance”, a murit la vârsta de 82 de ani. El a suferit un atac de cord.

1 octombrie, Mouries - Charles Aznavour - interpret, compozitor, actor - a murit la vârsta de 94 de ani. El era numit „Omul cu o mie de cântece".

6 octombrie, Barcelona - Soprana spaniolă Montserrat Caballé a murit la vârsta de 85 de ani. Începând cu 1956, a susţinut peste 4.000 de recitaluri. Caballé a împărţit scena cu mari artişti precum Luciano Pavarotti, Plácido Domingo şi José Carreras. A colaborat şi cu Freddie Mercury pentru piesa „Barcelona”, lansată în 1987 şi folosită pentru Olimpiada din 1992.

12 noiembrie, Los Angeles - Stan Lee, creator al unor personaje ca Omul Păianjen şi Hulk din universul Marvel, a murit la vârsta de 95 de ani.

16 noiembrie, Manhattan - William Goldman, premiat cu premii Oscar pentru scenariul original „Butch Cassidy and the Sundance Kid” (1969) şi pentru adaptarea „All the President’s Men” (1976), s-a stins din viaţă la 87 de ani.

26 noiembrie, Roma - Bernardo Bertolucci, cunoscut pentru filme ca „Ultimul împărat/ The Last Emperor” şi „Il conformista”, a murit la vârsta de 77 de ani. A fost recompensat cu două premii Oscar, dar şi cu un Palme d'Or onorific, și este considerat cel mai mare autor italian al generaţiei sale.

28 decembrie, Tel Aviv - Scriitorul israelian Amos Oz a murit la vârsta de 79 de ani. Era cel mai important prozator şi eseist israelian. Scrierile lui au fost traduse în 40 de limbi şi recompensate cu peste 30 de premii.

Citește și: Top 2018. Cine este protestatarul anului. Angi Șerban, Bădiță și Dide, bătălie. Surpriză totală

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel