Persoanele tinere și sănătoase, care au avut Covid-19, ar trebui să fie vaccinate, arată un studiu recent
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Chiar și persoanele tinere și relativ sănătoase, care au avut Covid-19 înainte, ar trebui să primească în continuare un vaccin pentru a preveni reinfectarea și pentru a încetini răspândirea bolii, sugerează noi cercetări.

Un studiul publicat joi în revista Lancet Respiratory Medicine a constatat că aproximativ 10% dintre cei implicați în studiu, și care au avut infecții SARS-CoV-2, s-au reinfectat, scrie CNN.

Studiul a fost realizat în rândul a peste 3.000 de marinari americani sănătoși în perioada mai - noiembrie 2020. Majoritatea persoanelor din studiu au fost bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani.

”Imunitatea nu este garantată”

Pentru studiu, pușcașii marini au avut acasă o carantină nesupravegheată de două săptămâni înainte de a intra într-o misiune marină care avea o carantină supravegheată timp de încă două săptămâni.

”Imunitatea nu este garantată de infecția din trecut și vaccinările care oferă protecție suplimentară sunt încă necesare pentru cei care au avut COVID-19”, a declarat co-autorul studiului, dr. Stuart Sealfon, profesor de neurologie și științe farmacologice la Școala Icahn de Medicină de la Muntele Sinai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel