Data actualizării:
Data publicării:

Carantinarea persoanelor de peste 65 de ani. Cercel: Nu sunt vinovat pentru asta!

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a spus că el nu este vinovat pentru informația privind carantinarea persoanelor de peste 65 de ani, care a condus la un întreg scandal.

"În momentul în care apare discuţia că ar putea fi carantinate persoanele de peste 65 de ani, iar emoţia publică este mare, se încearcă găsirea unui vinovat. Sunteţi vinovat pentru această situaţie?", l-a întrebat Mihai Gâdea pe Streinu-Cercel, într-un interviu difuzat în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Nu este nimic adevărat din ceea ce s-a scris"

"Nu sunt vinovat pentru această situaţie pentru că, într-o pandemie, există o serie de evenimente care îţi modifică deciziile de la o zi la alta, de la o săptămână la alta. Noi am început să vorbim de carantină încă de la momentul lunii ianuarie, când în China se instalase deja carantina. Nu cred că avem dreptul să uităm această istorie scurtă, care ne-a învăţat multe lucruri şi încercăm să punem în practică rapid tot ce apare nou şi informaţii care să poată salva vieţi omeneşti.

Menirea noastră aici, la Matei Balş, este să salvăm vieți. Dacă putem contribui şi la proiecte de sănătate publică, cu mare drag facem acest lucru şi l-am făcut. Nu cred că trebuie să se supere cineva anume că avem voie sau nu să redactăm documente", a spus Streinu-Cercel.

"Din păcate, nu este nimic adevărat din ceea ce s-a scris. Dacă era adevărat, nu era niciun fel de problemă. În planul respectiv, nu apare cuvântul carantină. Astfel, nu văd cum poţi spune că se vorbeşte de carantină. Apare izolarea la domiciliu", a mai spus Streinu-Cercel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel