Data actualizării:
Data publicării:

Persoanele care au joburi stresante riscă să aibă boli de inima. Bărbații sunt cei mai afectați

Autor: Valentina Miu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Cercetătorii au descoperit că persoanele care au locuri de muncă stresante riscă să aibă probleme cu inima. Potrivit unui studiu, bărbații sunt cei mai afectați.

Dacă te stresează jobul tău, trebuie să știi că nu ești singur. Pentru multe persoane, orele petrecute la lucru sunt cele mai stresante ale zilei. Potrivit datelor Eurostat citate de guvernul Spaniei, stresul este a doua cea mai frecventă problemă de sănătate în rândul lucrătorilor, după tulburările musculo-scheletice.

Stresul duce adesea la o multitudine de probleme de sănătate, printre acestea, unele deosebit de grave sunt bolile cardiovasculare.

Cum afectează stresul declanșarea bolilor cardiovasculare

Un nou studiu publicat în revista științifică Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes a constatat că nivelurile ridicate de stres la locul de muncă dublează șansele de a dezvolta boli de inimă la bărbați, care la rândul lor pot duce la atacuri de cord și alte complicații.

Aceste concluzii reiese din studiul a 18 ani de date colectate de la peste 6.400 de participanți. Concret, stresul fiecărui loc de muncă a fost evaluat pe baza solicitărilor impuse lucrătorului și a gradului de control pe care fiecare lucrător îl avea asupra propriei activități, precum și pe baza efortului cerut și a calității compensației.

Cum se manifestă stresul în organism

Trebuie avut în vedere faptul că, deși stresul este adesea tratat ca o stare emoțională, este un proces cu implicații fiziologice importante. De exemplu, nivelurile ridicate de stres duc la probleme precum dezechilibre hormonale, creșterea tensiunii arteriale și creșterea ritmului cardiac.

Autorii evidențiază că rezultatele pentru femei au fost neconcludente și cred că nivelurile ridicate de estrogen găsite la populația feminină pot oferi exact un efect protector care explică această diferență.

Oricum ar fi, ei notează că există o mulțime de dovezi care au indicat că nici femeile nu sunt imune la efectele stresului, scrie 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel