Data publicării:

Perle simulare BAC 2016: Toţi se iubesc între ei, dar invers

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut, luni, simularea BACALAUREATULUI la limba română, însă lucrările lor sunt pline de greșeli care îi îngrozesc pe profesori. Aceștia nu au cum să nu se întrebe dacă adolescenţii mai au timp să recupereze cunoștințele pe care nu le-au acumulat până acum pentru a reuși la examenul din vară. 

Alegeri prezidentiale 2024

De exemplu, potrivit realitatea.net, un tânăr crede că "Pădurea Spânzuraţilor e un roman cu năluci. Că eroul vede spânzuraţi peste tot şi el suferă în psihologia lui. Fuge şi dezertează să fie şi el spânzurat ca orice patriot devotat."

Deşi li s-a cerut să comenteze un roman psihologic, foarte mulţi elevi au ales romanul "Ion", care este unul obiectiv de factură rurală.

"În romanul "Ion", Rebreanu scrie o dramă psihologică tare de tot! Ion o iubeşte pe săraca Florica, dar se însoară cu bogata Ana. Florica îl iubeşte pe Ion, dar se însoară cu George. Toţi se iubesc între ei, dar invers", a explicat un alt elev acțiunea din opera scrisă de Liviu Rebreanu.

Alţi elevi au încurcat romanul psihologic cu romanul balzacian. Şi aici elevii s-au întrecut în perle.

"Otilia este enigmă ascunsă pentru toţi bărbaţii, dar până la urmă îl lasă baltă pe tânărul Felix şi fuge în lume cu moş Pascalopol. "

Nici la subiectul despre rolul bibliotecilor, adolescenţi nu s-au descurcat foarte bine: "Într-o bibliotecă publică ceri o carte, stai cu ea în faţă şi te gândeşti la ce vrei. Nu este ca la şcoală să primeşti observaţii pentru neatenţie", a scris un elev.

[citeste si]

Elevii au avut opinii amuzante și despre poezie, cât și despre politică, potrivit adevarul.ro.

"Tema este distractia poetului prin văzduh. Luna e întâlnită în toate poeziile care le-am citit."

"Idea poetică este smechera şi se afla cu titlul la sentimente."

"Legile sunt date de proştii ăştia de la conducere. E bună dacă e promulgată de cine trebuie, dacă nu să ne lase dracu cu politica lor."

Notele obținute la simulare nu se trec în catalog decât în situaţia în care elevul doreşte acest lucru, acesta fiind, probabil, și motivul pentru care unul dintre elevi a dorit să evidențieze acest lucru în lucrarea sa: "Oricum nota nu se trece in catalog, va pupa fratele vostru".

În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel