Data publicării:

Pericolul NEVĂZUT din saloanele de cosmetică, tatuaje sau acupunctură

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Pericolul NEVĂZUT
Pericolul NEVĂZUT

Pericolul nevăzut din saloanele de cosmetică, de tatuaje sau chiar manichiură.

Pericolul nevăzut. Virusul HIV nu se transmite doar prin injecţii sau prin contact sexual neprotejat aşa cum, din păcate, mulţi consideră. Pericolul contactării virusului există şi în cazul saloanelor de tatuaje sau piercing, manichiură, cosmetică sau acupunctură. Despre acest lucru a vorbit prof. Simona Ruță, șefa catedrei de virusologie de la UMF Carola Davila București, în cadrul unui interviul acordat DC News.

"Virusul se transmite pe trei căi principale: în primul rând se transmite pe cale parenterală, prin sânge şi derivate de sânge; aceasta înseamnă că orice mică rană, înţepătură,  tăietură, leziune, poate să predispună la transmiterea virusului în cazul unui contact. Tocmai acesta este şi motivul pentru care se face triajul obligatoriu al donatorilor de sânge. […] La ora actuală transfuziile sunt sigure din acest punct de vedere", a declarat Simona Ruţă

[citeste si]

Program de prevenţie a transmiterii de la mamă la făt 

"Rămâne posibilitatea transmiterii accidentale în mediul spitalicesc sau nonspitalicesc. Astfel de expuneri există şi prin tatuaje, prin piercing, prin acupunctură, precum şi în saloanele de manichiură, de cosmetică, deci nu numai deci nu neapărat asociat transmiterii prin intermediul injecţiilor, aşa cum se consideră în general.

Citeşte şi: HIV SIMPTOME banale care trebuie să vă trimită URGENT la medic

A doua cale de transmitere este cea sexuală. La orice fel de contact sexual neprotejat, existenţa unei infecţii sau a unor multipli parteneri sexuali sunt factori de risc. […]

În cel de-al treilea rând este transmiterea pe calea materno-fetală, de la mama infectată la copil. Este calea de transmitere cea mai puţin eficientă - să-i zicem -  numai 15-30% din copiii născuţi dintr-o mamă pozitivă sunt, la rândul lor, infectaţi. Aici există un program de prevenţie a transmiterii materno-fetale care vizează detecţia infecţiei la toate gravidele şi apoi posibilitatea tratării mamei şi a nou-născutului", a subliniat Simona Ruţă. 

DECLARAŢIA SIMONEI RUŢĂ AICI:

 

Youtube video image

ÎNTREAGA EMISIUNE AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel