Pericolul LAPTELUI din cafea. De ce să renunți la acest obicei
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 15 oct, 11:13
WhatsApp
Pericolul LAPTELUI din cafea. De ce să renunți la acest obicei / Foto: Pixabay
Medicul Simona Carniciu, specialist în diabet și nutriție, a explicat de ce este periculos consumul de lapte la adulți.

Medicul Simona Carniciu, specialist în diabet și nutriție, susține că consumul de lapte după vârsta de 6 ani nu mai este benefic pentru organism. Asta pentru că o enzimă importantă care se ocupă de digestia laptelui dispare.

"Laptele, deși este foarte gustos, ne place, nu pra ne oferă beneficii după vârsta de 6 ani când enzima din stomac care se ocupă de fel de digestia laptelui, dispare. De aceea, atunci când bem lapte trebuie să ne gândim foarte bine din ce motiv bem, dacă este gustul, plăcerea sau pur și simplu dorința noastră personală și să avem grijă la cantitate în special pentru că laptele vine cu calorii, vine cu o cantitate destul de mare de grăsimi, în mare parte nesănătoase și atunci nu ar fi foarte în avantajul nostru să ne facem un obicei zilnic de a consuma lapte. (...) Am putea să asociem și nivelul crescut de grăsimi din sânge cu un consum de lapte și alte produse asociate. 

Alte produse dăunătoare pentru organism

Nu este valabil și pentru produsele lactate care prin fermentare sunt ușor digerabile și aduc beneficii organismului, dar și acestea trebui consumate cu precauție din cauza grăsimilor pe care le conțin și a caloriilor. Dacă ne mai gândim la alte produse pe care am putea, nu neapărat fiziologic, dar odată cu vârsta, ar fi foarte bine să le evităm pentru că este nevoie de o prevenție în primul rând cardiovasculară, ar putea fi de exemplu produsele care conțin mult zahăr, produsele care sunt pline de aditivi, de conservanți, mezeluri, produse de patiserie. Acestea sunt consumate doar la ocazii speciale în așa fel încât să nu ne dăuneze cu nimic.", a declarat Simona Carniciu la Realitatea Plus.

Laptele în cafea

Cât despre laptele din cafeaua de dimineață, medicul spune că dacă putem ar fi bine să renunțăm la acest obicei. Dacă nu, ar fi indicat să folosim lapte vegetal.

G Ad:

"Depinde, dacă este lapte concentrat, plin de conservanți aditivi, nu prea aș recomanda. Dacă este un lapte cât mai natural se poate sau dacă poate fi înlocuit cu alternativă vegetală, care este o variantă mai sănătoasă, ar fi o variantă ideală. Pentru cei care știu că nu pot să renunțe la acest obicei, dacă nu se obișnuiesc cu alternativa vegetală, atunci o cantitate mică de lapte pe zi, să spunem că nu le-ar dăuna foarte tare. ", a spus Simona Carniciu despre laptele din cafea.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro