Pericolul din maioneză. Cum o faci bună pentru siluetă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
DC Medical
DC Medical
Important e, spun nutriționiștii, să te rezumi la a folosi puțină maioneză, fie că e vorba de salată de boeuf, de vinete sau ouă umplute. 

„Salata de boeuf poate fi pregătită cu puțină maioneză, poate să nu conțină niciun fel de carne, poate să aibă cât de multe murături – castraveți murați, dar poate să aibă și gogoșari murați -, și, sigur, pentru gust, muștar din plin. La ornare, vă rog din suflet, nu mai folosiți maioneză, pentru că o încărcăm îngrozitor caloric și încărcăm cu grăsime acel preparat. Ornând cu castraveți murați, salata de boeuf poate deveni un aperitiv echilibrat", a spus dr. Anca Hâncu, într-un interviu la DCNews DCMedical. 

Și ouăle umplute pe pat de maioneză sunt o bombă calorică. „Ouăle umplute sunt bune, sunt gustoase, însă acel sos pe care stau, de obicei, ouăle umplute poate fi pregătit cu puțină maioneză, cu muștar, cu foarte mult iaurt. Un iaurt cu 2-2,5% maxim grăsime. Poate fi iaurtul grecesc, care le va da și o savoare, și acel aliment va deveni foarte bun, sănătos. Iaurtul conține, după cum știm, probiotice care ajută la sănătatea tractului digestiv și a intestinului”, a spus Anca Hâncu.

Legumă foarte des ignorată, beneficii pe bandă rulantă. Medicul Anca Hâncu: Multă lume se ferește de ea, dar protejează inima

Medicul Anca Hâncu a vorbit despre importanța unui aliment adeseori ignorat.

Este vorba de rucola.

„Rucola este, din păcate, cea mai puțin plăcută. Are gustul ușor amărui și multă lume se ferește de ea, dar protejează inima. Are un gust interesant. Putem să punem rucola în pizza sau paste. Rucola este un detoxifiant natural și ajută în prevenirea gastritelor”, a zis Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Deşi este săracă în calorii, rucola are o compoziţie complexă din punct de vedere nutriţional. Este o sursă importantă de vitamine (A, C, K, folat), minerale, beta-caroten (foarte benefic pentru vedere) şi anumiţi compuşi chimici cu rol antiinflamator.

Rucola este un super aliment ce combate cancerul. Face parte din familia de crucifere, împreună cu broccoli, conopida şi varza. Aceste legume au un conţinut bogat în fibre şi antioxidanti şi, de asemenea, în glucozinolaţi, care, conform studiilor, reduc riscul apariţiei cancerului la plămâni, prostată, sân şi pancreas. Rucola are 90% apă. De aceea este un aliment răcoritor, perfect pentru zilele călduroase de vară, când avem nevoie de bună hidratare a organismului. Curăţă şi detoxifică organismul. Reduce inflamaţiile din corp. De asemenea, protejează creierul împotriva declinului cognitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel