Pericolul din Afganistan, TRAFICUL de DROGURI. Ben Oni Ardelean arată adevărata amenințare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Pericolul din Afganistan, TRAFICUL de DROGURI. Ben Oni Ardelean arată adevărata amenințare / Foto: Pixabay
Pericolul din Afganistan, TRAFICUL de DROGURI. Ben Oni Ardelean arată adevărata amenințare / Foto: Pixabay
Deputatul liberal Ben Oni Ardelean a spus care este  adevăratul pericol din Afganistan.

Deputatul liberal Ben Oni Ardelean susține că adevăratul pericol din Afganistan sunt drogurile. Totodată, pe lângă contrabanda cu droguri, o altă problemă este faptul că Afganistanul "poate fi un exportator foarte mare de terorism, în următoarea perioadă". Afganistanul ar putea crea și o problemă socială prin anumiți migranți care vor veni înspre țări europene, inclusiv România, susține deputatul. Ben Oni Ardelean a făcut o comparație și cu ceea ce s-a întâmplat în Nigeria și Siria.

"Este o preocupare și o îngrijorare pe care o avem și pe zona de politică externă, și pe zona de securitate. Să nu uităm că Afganistanul dincolo de orice altceva este un exportator foarte mare de droguri. Poate să fie un exportator foarte mare de terorism, în următoarea perioadă. Poate să creeze și o problemă inclusiv socială prin anumiți migranți care vor veni înspre țări europene, inclusiv România. Sunt chestiuni care într-un fel sau altul pot avea un efect direct asupra noastră.

<iframe width="100%" height="538" src="https://www.youtube.com/embed/fiwr69WZ-GE" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Ben Oni Ardelean, despre Nigeria și Siria

Vorbeam cu un celebru congressman american care a fost 44 de ani în Congresul american și a ieșit la pensie acum vreo 2 ani și anul trecut îmi spunea că tocmai vine din Nigeria. În Nigeria, serviciile noastre de informații ne spun că cu greu mai țin sub stăpânire ceea ce se întâmplă pe organizațiile de terorism, acolo sunt cele mai celebre și mai dure organizații de terorism. Ceea ce s-a întâmplat în Siria, când câteva milioane de oameni au emigrat de acolo și au ajuns, parte din ei în Turcia, iar Erdogan a binevoit să facă un cadou Europei de vreun milion de astfel de migranți și a destabilizat Europa, poate să fie mult mai amplificată de ceea ce se întâmplă în Nigeria, unde sunt 80 de milioane. Dacă trec gârla și trec peste Mediteraneană și ajung în Europa, gândiți-vă ce se poate întâmpla.", a declarat Ben Oni Ardelean în interviurile DC NEWS.

Reamintim că 139 de afgani au ajuns în România. Aceștia sunt foști colaboratori ai Armatei Române, magistrați și jurnaliști, care erau în pericol în Afganistan. Ei vor primi cazare gratuită și diurnă de aproximativ 12 lei pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel